UTSATT: Justisminister Anders Anundsen har en for tida svært utsatt stilling. Her på Stortinget i går med politisk rådgiver André Kolve. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
UTSATT: Justisminister Anders Anundsen har en for tida svært utsatt stilling. Her på Stortinget i går med politisk rådgiver André Kolve. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADETVis mer

- Naturlig at Anundsen byttes ut

Selv om justisminister Anders Anundsen skulle overleve asylbarnsaken, er regjeringen mest tjent med å kvitte seg med ham ved neste korsvei, mener valgforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): - Statsråder har trukket seg for mindre enn det Anundsen er ute for nå. Det er naturlig at han byttes ut neste gang regjeringen omrokeres. Eller kanskje han trekker seg etter ei tid, sier Johannes Bergh, forsker ved Institutt for samfunnsforskning, til Dagbladet.

Justisminister Anders Anundsens situasjon er fremdeles uavklart, etter at de borgerlige støttepartiene KrF og Venstre i går erklærte at de ennå ikke har bestemt seg for om de vil støtte SVs mistillitsforslag eller ei. Samtidig sluttet Ap seg til SV og Sp's krav om å fjerne statsråden. Det er første gang på 32 år at partiet har støttet et slikt forslag.

- Blir neppe felt

Det var SVs Bård Vegar Solhjell som i forrige uke krevde mistillit mot Anundsen, på bakgrunn av den såkalte asylbarnsaken. De rødgrønne har imidlertid ikke flertall for forslaget alene, og trenger støtte fra de borgerlige støttepartiene KrF og Venstre for å felle ministeren.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn