- Naturlig at det blir hoderulling i toppetasjen i DNB

Økonomiprofessor sterkt kritisk etter avsløringer. Skattenettverk krever stortingsgransking.

INNRØMMER SKATTEPARADISHJELP: Konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, beklaget i går at banken hadde hjulpet kunder med å opprette postboksselskaper i skatteparadis på Seychellene. Styret i DNB har bedt om en redegjørelse fra konsernsjefen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
INNRØMMER SKATTEPARADISHJELP: Konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, beklaget i går at banken hadde hjulpet kunder med å opprette postboksselskaper i skatteparadis på Seychellene. Styret i DNB har bedt om en redegjørelse fra konsernsjefen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kunne Aftenposten avsløre at den statseide storbanken DNB i nesten ti år sendte sine kunder til skatteparadiset Seychellene. De har dermed lagt til rette for at kunder skal kunne skjule pengene sine og unngå skatt.

Avsløringene er en del av «Panama papers», som omtales som tidenes største dokumentlekkasje. Den består av 11,5 millioner dokumenter som avdekker skatteparadisenes sentrale rolle i den globale finansindustrien.

Norske myndigheter har i årevis kjempet mot de såkalte skatteparadisene og avsløringene av DNBs rolle vekker sterke reaksjoner.

- Dette er veldig alvorlig, og viser også at problemer med hemmelighold ikke er avgrensa skatteparadis. Norske aktører og norsk økonomi er med på å sette opp hemmelige konstruksjoner. Vi er nødt til å ta en grundig oppvask også her hjemme, sier leder i Tax Justice Network Norway, Sigrid Klæboe Jacobsen, til Dagbladet.

Finanstilsynet sier i dag de vil be om en redegjørelse fra de berørte bankenes styrer om avsløringene som kommer fra i lekkasjene fra et advokatfirma i Panama. Samtidig sier Skatteetaten at de har opprettet dialog med sikte på å få tilgang til de lekkede dokumentene. - Liten avsløring Hun leder alliansen av 15 organisasjoner, som er opptatt av å bekjempe skjult eierskap. Nå krever organisasjonen gransking i Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer