Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Naturlig at velgerne reagerer på denne måten

Dårligste Frp-tall siden Siv ble sjef.

 - NATURLIG, MENER SJEFEN:  Dagbladets partibarometer gir laveste uttelling for Fremskrittspartiet siden Siv Jensen med overtok som sjef fra Carl i Hagen. 6. mai har hun fem års-jubileum som partileder. FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET.
Foto: Torbjørn Gønning / Dagbladet
- NATURLIG, MENER SJEFEN: Dagbladets partibarometer gir laveste uttelling for Fremskrittspartiet siden Siv Jensen med overtok som sjef fra Carl i Hagen. 6. mai har hun fem års-jubileum som partileder. FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET. Foto: Torbjørn Gønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siv Jensen stuper på Dagbladets ferske meningsmåling.

Så lenge hun har vært leder har aldri oppslutningen om Frp vært lavere. Samtidig nærmer rival og samarbeidspartner Høyre seg 30 prosent-grensen.

Samtidig som Fremskrittspartiets ledelse får juling i alle medier for sin håndtering av overgrepspåstandene i partiet, straffer velgerne
partiet knallhardt.

På en fersk måling som Synovate har utført for Dagbladet er partiet nede i en oppslutning på 18,1 prosent.

Dette er de laveste tallene Siv Jensen har fått servert så lenge hun har vært leder av partiet. Det ble hun 6. mai 2006.

— Forventet — Dette er en forventet effekt av en vanskelig sak som har dominert mediene i snart 14 dager. Det er naturlig at velgerne reagerer på  denne måten. Målinger er alltid følsomme for saker som dominerer mediene, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Hun sier at hun er sikker på at velgerne på sikt vil skille mellom handlinger utført av enkeltpersoner og partiets politiske løsninger.

— Jeg er sikker på at velgerne fortsatt husker hva Frp står for, politikken vår er den samme som før, sier hun.

Laveste siden 2005 De elendige tallene er historisk lavmål for partiet. Synovate må gå helt tilbake til begynnelsen av 2005 for å finne dårligere tall for partiet. Fra januar til mars det året lå Frp mellom 16 og 17 prosent.

Da var Kjell Magne Bondevik statsminister, og valgforsker Bernt Aardal trodde den gangen at det var Carl I. Hagens kritikk av regjeringens håndtering av tsunamien i Sørøst-Asia som var grunnen til at velgerne straffet dem.

Nå er det ikke lenger noen tvil om hva tilbakegangen skyldes.

Målingen er tatt opp fra mandag til onsdag denne uka, like etter den aller verste Birkedal-stormen. Frp-toppene Siv Jensen og Geir Mo har fått massivt med kritikk for hvordan de har håndtert overgrepspåstandene mot partitoppen Trond Birkedal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media