- Naturskadelig

Nina Jensen i WWF er bekymret over Trond Giskes redningspakke til skogindustrien og mener den setter truede dyrearter i fare.

BEKYMRET: Nina Jensen i WWF liker ikke det hun ser i Arbeiderpartiets krisepakke til skogindustrien. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
BEKYMRET: Nina Jensen i WWF liker ikke det hun ser i Arbeiderpartiets krisepakke til skogindustrien. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOLKETS HUS (Dagbladet): Næringspolitiker Terje Aasland og næringsminister Trond Giske la i ettermiddag fram en redningspakke for skog- og treforedlingsindustrien. Skog- og treforedlingsindustrien sliter i hele Europa, og Ap vil bruke «alle tilgjengelige virkemidler» for å bidra til en sterk og konkurransedyktig industri.

De ti punktene inkluderer å gjøre næringa til nasjonalt strategisk satsingsområde, mer penger til statlig investering, styrking av landets største skogeier, Statsskog, fjerning av hindre for utbygging av skogsbilveier, heving av grensene for tillat totaltvekt og -lengde for transport på veiene, aktiv bruk av skogene og økt avvirkning (hogst, journ.anm).

- Dramatisk mangel på vern I partiprogrammets kapittel om miljø, friluftsliv og naturvern, skriver Aps programkomité at Arbeiderpartiet vil stanse tapet av artsmangfold. Nina jensen i WWF mener at skogstrategien bryter med dette målet, og setter truede dyrearter i fare.

- Dette er naturskadelig. Et skuffende program med fokus på økt avvirkning og miljøfiendtlige skogsbilveier, totalt unødvendig for skogbruket. Forslaget er elendig på naturvern og særlig er manglende punkt om skogvern dramatisk. Det er i skogen de fleste trua arter og naturtyper finnes. Og derfor er skogvern jobb nummer en for å ta vare på biologisk mangfold og natur. Norge har kun vernet 2,7 prosent av skogen, mens 10 prosent er minimum for å redde biomangfoldet og oppfylle internasjonale forpliktelser i FNs biokonvensjon, sier Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer