Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Naturvernere går til rettssak mot staten

Miljøorganisasjonene går til rettssak mot miljøvernminister Knut Arild Hareide (KrF) etter ulvejakta i Hedmark. De mener jakta var et brudd på viltloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag skulle organisasjonene WWF, Våre Rovdyr og Naturvernforbundet møtt representanter for Miljøverndepartementet i namsretten i Oslo for å stanse ulvejakten. Ettersom hele kvoten på fem dyr allerede var skutt, ble rettsforhandlingene avlyst.

Nå varsler de tre organisasjonene at de i stedet vil stevne Knut Arild Hareide og staten for retten. De mener myndighetene brøt viltloven da den iverksatte jakten og mener de bør ha gode muligheter til å vinne saken. På den måten håper de å få endret statens ulveforvaltning i framtiden.

- Vi kommer til å dokumentere at det ikke er hold i påstanden om at denne jakta ikke skader bestanden. Vi kommer også til å dokumentere en rekke andre feil i Miljøverndepartementets ulveforvaltning, og vi er temmelig sikre på at vi får dem dømt, sier generalsekretær Rasmus Hansson i WWF til NTB.