Naturvernforbundet regner med å unngå konkurs

Norges Naturvernforbund blir ikke slått konkurs, mener leder i forbundet Erik Solheim. - Hvis kreditorene gir oss tid, skal de få tilbake alt vi skylder dem, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste måneden har Naturvernforbundet, som er preget av stor intern strid, arbeidet intenst for å unngå konkurs. På bakgrunn av betenkninger fra forbundets advokater og arbeid med å kutte driftskostnadene, mener Solheim at konkurs-spøkelset som har hengt over forbundet i ukesvis, nå er jaget bort. Siden begynnelsen av mai er tallet på ansatte halvert.

- Vi er på vei mot en mer holdbar situasjon i forhold til vår daglige drift, sier Solheim til NTB.

- Gledelig

- Dette er i utgangspunktet gledelige nyheter, sier Silje Schei Tveitdal, leder i Natur og Ungdom til NTB.

Natur og Ungdom er Naturvernforbundets største kreditor, og nært knyttet til Naturvernforbundet, selv om Natur og Ungdom er en selvstendig organisasjon.

Tveitdal understreker at hun ikke kjenner til de siste økonomiske beregningene fra Naturvernforbundet.

- Nå må vi vurdere opplegget fra Naturvernforbundet, slik at vi kan finne ut hvor lang tid som er aktuelt for nedbetaling av gjelden, sier Tveitdal til NTB.

Løsning i august

Solheim sier gjeldsordningen skal presenteres i midten av august. Han ønsker dialog med kreditorene.

- Vi kan unngå konkurs. Vi mener vi kan finne en gjeldsordning med våre kreditorer. Hvis gjelden skal betales tilbake fort, vil kreditorene ikke få tilbake alt. Dersom vi får lengre tid, kan vi over tid betale tilbake alt, sier Solheim til NTB.

To millioner

Naturvernforbundet har om lag 2 millioner kroner i gjeld. Natur og Ungdom, som største kreditor, har 800.000 kroner utestående, Naturvernforbundets fylkeslag og lokallag om lag 500.000 kroner, mens andre kreditorer som Storebrand, Telenor og ulike reisebyråer har til gode mindre beløp.

De store kreditorenes velvilje er knyttet til at de foreløpig har interesse av at Naturvernforbundet drives videre. Men tilliten til den sittende ledelsen i Naturvernforbundet er tynnslitt, og velviljen er ikke betingelsesløs.

(NTB)