Naturvernforbundet varsler mange oppsigelser

Naturvernforbundet vil si opp mange av sine 25 ansatte og gjennomføre harde økonomiske kutt for å unngå konkurs. De ansatte vil bli informert onsdag formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil ikke si hvor mange ansatte det dreier seg om, men det er en betydelig andel av de 25 stillingene vi har sentralt, sier leder Erik Solheim i Naturvernforbundet til NTB.

Lederen mener kuttene er nødvendige for å redde økonomien og gjenoppbygge tilliten til den hardt rammede miljøorganisasjonen. Gjelden beløper seg til 6 millioner kroner, og ifølge NRK vil banken stoppe kassakreditten fra 1. august.

Rammer aktiviteten

Solheim ønsker ikke å kommentere om generalsekretæren Terje Kronen er blant dem som mister jobben.

- Det blir oppsigelser hvis ikke folk sier opp selv. Hvordan vi skal gjøre dette, og hvem det gjelder, det har vi ikke bestemt, sier Solheim.

Sentralstyret gikk tirsdag inn for sparetiltakene, som skal behandles av landsstyret til helgen. Tiltakene vil ramme aktiviteten i organisasjonen.

En million spares

Miljøorganisasjonen håper å spare inn over én million kroner allerede i år. Foruten færre ansatte vil sentralstyret kutte kostnader på 380.000 kroner, blant annet ved å sløyfe en utgave av magasinet «Natur og Miljø».

- Vi vil be fylkeslagene om å få beholde kontingentandelen for første kvartal. Dessuten vil vi be om forsinket etterbetaling av kontingenten for andre halvår, sier Solheim.

(NTB)