Naturvernforbundet vil sparke halve staben

Naturvernforbundets sentralstyre vil si opp 13 av sine 25 ansatte for å rette opp økonomien. Et helt nødvendig tiltak for at forbundet skal overleve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tiltaket smerter, men er nødvendig for å kunne drive forbundet videre, sier Naturvernforbundets leder Erik Solheim til NTB.

Forbundets landsstyre tar den endelige beslutning i helgen.

Kompetanse

- Vi har ennå ikke tatt stilling til hvem som må gå, men vi kommer til å gi klare retningslinjer for hvilken kompetanse vi mener et redusert sekretariat bør ha, sier Solheim.

De ansatte ble informert om oppsigelsene i et møte i forbundet onsdag formiddag:

- Selv om vi har visst lenge at noe som dette ville komme, er det ikke mulig å forberede seg på å bli oppsagt, var den korte kommentaren fra tillitsvalgt Rina Brunsell Harsvik før hun hastet av gårde for å diskutere det tøffe sparetiltaket med Norsk Tjenestemannslag (NTL).

Tiltakspakke

Forbundet regner med å spare 550.000 kroner i år ved å kutte halve staben. Innsparingen er en del av tiltakspakken som sentralstyret har vedtatt og som inneholder innsparingstiltak på til sammen 1,5 millioner kroner.

- Jeg verken håper eller tror at landsstyret kommer til å gå mot tiltakspakken eller foreslå vesentlige endringer, sier Solheim.

To ansatte i forbundet har allerede sagt opp. De fleste i forbundet er fast ansatt, mens noen få har vært ansatt på prosjektvilkår. Solheim opplyser at forbundet har et ordinært arbeidsgiveransvar for alle som arbeider i forbundet.

I tiltakspakken bes organisasjonens fylkeslag om å ettergi noe av sin kontingentandel, samt å godta en forsinket utbetaling av sin kontingentandel inntil forbundet har mer penger. Sentralstyret regner med at dette vil gi en forbedring av likviditeten på en halv million kroner på årsbasis.

(NTB)