Naturvernforbundets fordommer

Naturvernforbundet nører opp under fordommer om motorisert ferdsel i naturen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen vil snart legge frem et forslag til nytt regelverk for motorferdsel i utmark og vassdrag. Et foreløpig lovforslag har vært ute til høring og høringsuttalelsene blir i disse dager behandlet i Direktoratet for naturforvaltning (DN).

To av organisasjonene som har satt sitt preg på det foreslåtte lovutkastet er Den norske Turistforening (DnT) og Norges Naturvernforbund . Vi skal ikke gå for dypt i detaljene men minne om at disse organisasjonene har kommet med følgende uttalelser om motorferdsel i utmark:

Om snøscooter: ”Visst er det morsomt og kan gi trivsels-opplevelser å kjøre snøskuter – og gocart – og bil – og helikopter – ja tilogmed f16-fly, men å kalle det ”friluftsliv”?”

Videre om stillhet: ”Vi søker altså ikke bare ”stillhet” – slik at bare vi finner frem til helt lydløse maskiner så er problemet løst. Vi søker ....., følelsen av uberørt natur – fjelltopper som ikke er korsstingsydd av snøskuterspor – om de er aldri så stille.” Sitater fra Kristin Krohn Devold i DnT 7.desember 2006 i forbindelse med presentasjonen av resultatene fra prosjektet Motorferdsel og Samfunn (MoSa).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer