AKSJONERTE: 74 barn er slettet fra Folkeregisteret etter NAVs aksjon mot trygdebedrageri hos romfolk. Barna eksisterte bare på papiret. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
AKSJONERTE: 74 barn er slettet fra Folkeregisteret etter NAVs aksjon mot trygdebedrageri hos romfolk. Barna eksisterte bare på papiret. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

NAV aksjonerte mot romfolk, fant 74 falske barn

Slettet fra Folkeregisteret etter trygdebedrageri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

74 barn er slettet fra Folkeregisteret etter NAVs aksjon mot trygdebedrageri hos romfolk. Barna eksisterte bare på papiret.

Metoden for å lage falske barn som ble avslørt i NAVs aksjon mot romfolk, er relativt enkel, skriver Aftenposten.

En gravid kvinne går til flere leger i andre kvinners navn og får registrert dem som gravide. Når barnet blir født lånes det bort til de andre kvinnene. Deretter går de til helsemyndighetene og sier at det er en hjemmefødsel.

Dermed blir barnet registrert og får et fødselsnummer i Folkeregisteret. Dette kan så brukes til å få ulike støtteordninger.

- Når du ser hvor kreative folk er, så er det ingen tvil om at det er krevende saker. Så langt har vi konsentrert oss om romfolk-miljøet og bruk av fiktive barn, sier seksjonssjef Magne Fladby i Arbeids- og velferdsdirektoratet.

Så langt er 15 personer dømt for 15 millioner kroner i trygdesvindel. 24 er anmeldt.

(NTB)