NAV-ansatt knivstukket i ryggen av klient

En 26 år gammel mann er pågrepet.

KVINNE KNIVSTUKKET: Politiet har rykket ut til NAV på Grorud, etter at en kvinne i 30-åra ble knivstukket av en klient. Foto: Anders Rikstad / Dagbladet
KVINNE KNIVSTUKKET: Politiet har rykket ut til NAV på Grorud, etter at en kvinne i 30-åra ble knivstukket av en klient. Foto: Anders Rikstad / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AMMERUD (Dagbladet): En kvinne i 30-åra er kritisk skadd etter å ha blitt knivstukket i ryggen av en klient på NAV Grorud.

Det opplyser innsatsleder Kristoffer Bang, som forteller at politiet tror kvinnen ble stukket to ganger. Mannen er siktet for drapsforsøk, skriver politiet i en pressemelding mandag formiddag.

Åstedet var kvinnens kontor i første etasje. På kontoret lå det et åpent førstehjelpsskrin. Kriminalteknikere ankom stedet litt over halv elleve og begynte å arbeide på stedet.

- Det er blodflekker og tegn til kamp på kontoret, sier innsatslederen til Dagbladet.

Politiet fikk inn melding om hendelsen klokka 08.25 mandag morgen.

- Utsatt for trusler og voldsepisoder - Kvinnen ble knivstukket flere ganger. De ansatte opplevde det som dramatisk, og flere vitner avhøres nå. Dette er en veldig alvorlig hendelse. Politiet opplever dessverre ofte at NAV-kontorer blir utsatt for trusler og voldsepisoder, sier Bang til Dagbladet.

Den skadde er kjørt til sykehus med kritiske skader, opplyser politiet i en pressemelding. 

Gjerningsmannen ble pågrepet ti minutter etter hendelsen, i nærheten av sitt bosted i Ammerudhellinga, og kniven er beslaglagt, opplyser politiet.

- Vi er på stedet og jobber. Fornærmede er en kvinne i 30-åra, sier operasjonsleder Reidun Lilleås til Dagbladet.

- Får oppfølging Den pågrepne er en mann på 26 år. Han er en tidligere kjenning av politiet.

Grorud-kontoret holder stengt resten av dagen, opplyser NAV på sin hjemmeside.

- Vårt fokus nå er en best mulig oppfølging av de ansatte, som nå er samlet og får oppfølging av bedriftshelsetjenesten og kvalifisert helsepersonell. De pårørende er varslet og er også tilbudt hjelp, sier Henrik Mevold, informasjonssjef i bydel Grorud til Dagbladet.

Ingen overvåkningsbilder Vil dere vurdere ytterligere sikkerhetstiltak etter dette?

- Det er for tidlig å si noe om nå, vi må komme tilbake til dette, sier Mevold.

Politiet opplyser til Dagbladet at det ikke finnes overvåkningsbilder av selve hendelsen.

Saken er nå overført til Voldsavsnittet og blir videre etterforsket der.  

Siktede har så langt ikke sagt seg villig til å avgi forklaring for politiet. Mannens forsvarer Ola Lunde, har ennå ikke snakket med sin klient og kunne ikke gi noen opplysninger om hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

- Det vil ikke komme mer informasjon før tidligst i morgen, sier Lunde til Dagbladet.

HOLDER STENGT: NAV på Grorud holder steng resten av dagen, ifølge skiltene som er satt opp utenfor kontoret. Foto: Anders Rikstad / Dagbladet
HOLDER STENGT: NAV på Grorud holder steng resten av dagen, ifølge skiltene som er satt opp utenfor kontoret. Foto: Anders Rikstad / Dagbladet Vis mer