Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nav-ansatte bruker en firedel av dagen på seg selv

- Ganske rystende tall, sier Hans Olav Syversen (Krf).

IKKE IMPONERT: - Når en firedel av tiden brukes på helt innadrettet virksomhet, så er det for meg umiddelbart et altfor, altfor høyt tall, sier  Hans Olav Syversen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
IKKE IMPONERT: - Når en firedel av tiden brukes på helt innadrettet virksomhet, så er det for meg umiddelbart et altfor, altfor høyt tall, sier Hans Olav Syversen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Aftenposten som skriver at kurs, møter, opplæring, veiledning av kolleger, ledelse, arkivering, post og telefonsamtaler som ikke har med brukerne å gjøre tar opp nesten en firedel av arbeidstiden til de ansatte i Nav.

- Vi må bruke mye tid på intern opplæring. Egentlig kunne vi brukt mye mer, sier Hanne Nordhaug som er leder i NTL Nav.

Hun sier at den store utskiftingen av ansatte i etaten og sykefravær gjør at de ansatte må bruke mye tid på opplæring av nyansatte.

- Altfor, altfor høyt Det jobber både kommunalt og statlige ansatte på Nav-kontorene. Nordhaug snakker på vegne av de statlige ansatte. De brukte 25,5 prosent av arbeidstiden på administrasjon og intern opplæring i fjor.

Det er lavere tall enn de siste årene. Høyest var det i 2008. Da var tallet 29,6 prosent.

KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen sier det er «ganske rystende tall».

- Når en firedel av tiden brukes på helt innadrettet virksomhet, så er det for meg umiddelbart et altfor, altfor høyt tall, sier han.

KrF satt med statsråden i Arbeids- og sosialdepartementet da Nav-reformen ble vedtatt i Stortinget i 2005.

Mindre byråkrati Reformen ble igangsatt året etter og sluttført i 2010. I desember skrev NRK at reformen ikke hadde fått flere ut i jobb.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) sier han har ambisjoner om å få satt ned et ekspertutvalg som skal gå gjennom Nav innen påske.

Han mener de ansatte bør bruke mindre tid på administrasjon og byråkrati, og støttes av lederen av Stortingets Arbeids- og sosialkomité, Arve Kambe (H).

— At man bruker en firedel av arbeidstiden til dette, kan ingen være fornøyd med, sier Kambe til Aftenposten.

(NTB)

Hele Norges coronakart