Nav blir gransket for feil bruk av penger

Riksrevisjonen gransker saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nav er mistenkt for bevisst feilbruk av penger og ansatte som var øremerket til arbeidslivssentrene. Riksrevisjonen gransker nå saken.

Millioner av kroner som skulle hjulpet bedrifter med å redusere sykefraæret og rekruttere personer med nedsatt funksjonsevne, skal isteden ha blitt brukt til utbetaling av barnetrygd og løpende Nav-arbeid, skriver Aftenposten.

Det melder de Nav-ansattes tillitsvalgte til sine fagforbund. Problemet er tatt opp med Nav og skal drøftes med Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) over sommeren.

Navs arbeidslivssentre retter seg mot bedrifter som er en del av satsingen på inkluderende arbeidsliv, IA-avtalen. En avtale mellom staten, arbeidsgivere og arbeidstakere.

Sentrene finnes i hvert fylke og skal jobbe langsiktig og strategisk for å hjelpe bedrifter med å redusere sykefraværet, rekruttere personer med nedsatt funksjonsevne, og øke den gjennomsnittlige avgangsalderen.

- Våre medlemmer melder at midler som er øremerket brukt til arbeidslivssentrene, blir brukt til andre oppgaver, løpende driftsarbeid, nær sagt å utbetale alderspensjon og barnetrygd til folk, sier leder for Akademikerne, Christl Kvam.

Nå mener flere sentrale tillitsvalgte at viktig fagkompetanse i Nav brukes til daglig brannslukking.

- Vi opplever en veldig målkonflikt, styringskonflikt og store forventninger, men uklar styring, sier leder for Unio, Anders Folkestad, som ellers er enig i Kvams beskrivelse av situasjonen.

Nav blir gransket for feil bruk av penger

(NTB)