Peker på Vågeng

- Nav bør forklare seg

Anniken Hauglie (H) mener flere ting tyder på at NAV har visst mer enn de har fortalt departementet. Onsdag ville hun fortsatt ikke svare på om tilliten til NAV-sjefen er svekket.

OMFATTENDE MATERIALE: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) har overlevert sensasjonell ny informasjon om NAV-skandalen til Stortinget. Reporter: Torunn Støbakk. Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Sånn som jeg leser materialet som er oversendt nå, kan man se at det har pågått en faglig diskusjon som ikke har vært løftet tidlig nok, mener jeg, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H) om NAVs interne diskusjoner.

Det er arbeids- og sosialministerens beskrivelse av dokumentene som onsdag kom kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget i hende, i forbindelse med den såkalte NAV-skandalen.

Svarene omfattet vel 700 sider med dokumenter og eposter, hvorav mye av innholdet altså fortsatt ikke er kjent, og Hauglie varslet i et intervju med VG allerede tirsdag at det ville komme fram mer informasjon om håndteringen av saken internt i NAV mellom ulike enheter.

En bombe ble sluppet allerede da:

I en epostutveksling som finnes i materialet, skal det nemlig framgå at NAV kjente til at feilen kunne omfatte straffesaker allerede i februar i år.

- Alvorlig informasjon

I en intern e-postutveksling i Nav 25. februar i år fremgår det ifølge Hauglie at «Når departementets brev foreligger må det foretas avklaring på flere områder bla hvordan pågående straffesaker skal håndteres».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer