Nav-brukere svindlet til seg trygd for 100 millioner kroner fra januar til april

En enkeltperson svindlet for 1,7 millioner.

Illustrasjonsfoto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nav har i formiddag lagt fram sin første tertialrapport om trygdesvindel. Det går fram at norske trygdemottakere svindlet etaten for 100 millioner kroner i årets fire første måneder.

I perioden anmeldte Nav 478 personer for trygdesvindel. En enkeltperson er anmeldt for å ha svindlet til seg 1,7 millioner kroner, gjennom unndragelse av skatt og drift av næringsvirksomhet samtidig som han mottok sykepenger og arbeidsavklaringspenger.

- Ikke hyggelig - Helhetsinntrykket er ikke hyggelig. 100 millioner kroner i første tertial viser at det fortsatt er mye svindel, sier Sverre Lindahl, direktør for Nav kontroll, til Dagbladet.

Lindahl betegner trygdesvindelen som et betydelig samfunnsproblem.

- Kontrollarbeidet er viktig for å avdekke dem som svindler fellesskapet, og for å bevare tilliten til våre gode velferdsordninger. Systemet vårt er bygd på tillit og at alle skal bidra; man har rett til ytelse, men samtidig plikt til å melde ifra, sier han. 41,3 mill. i dagpenger Det svindles mest med dagpenger; 238 brukere svindlet til seg til sammen 41,3 millioner, for en stor del gjennom å unnlate å si ifra at de har kommet seg helt eller delvis i jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer