Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nav bryter egne frister i 14 000 saker

Får 40 millioner fra regjeringen for å rydde opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter misnøyen med ressursmangel og svært lang saksbehandlingstid i Nav, bevilger regjeringen 40 millioner kroner ekstra til nyansettelser.

Den siste uken er det blitt kjent at Arbeids- og velferdsetaten Nav bryter egne frister i 14.000 saker der folk ber om bistand. Misnøyen med manglende ressurser er stor innad i etaten.

- Vi så at 14.000 mennesker ventet på svar fra Nav. Det kunne vi ikke sitte og se på. Dermed har vi stilt 40 millioner kroner til disposisjon for Nav til å bruke på ekstra saksbehandlere, sier statssekretær i Laila Gustavsen i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til NRK.

Pengene skal brukes til overtid og nyansettelser i Nav og Gustavsen forventer raske resultater.

Likevel mener tillitsvalgte som NRK har vært i kontakt med, at 40 millioner kroner bare er en dråpe i havet. De mener etaten trenger flere hundre millioner kroner for å løse problemene.

(NTB)

PENGER TIL NAV: 
Arbeids- og inkluderingsminister
Dag Terje Andersen gir Nav 40 millioner for å rydde opp. Foto: Jacques Hvistendahl
PENGER TIL NAV: Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen gir Nav 40 millioner for å rydde opp. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!