Nav-drapet: 27-åring dømt til tvungent psykisk helsevern

Mannen var psykotisk på drapstidspunktet og kan derfor ikke straffes

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 27 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha drept saksbehandleren sin på Nav-kontoret på Grorud i Oslo i august i fjor.

Mannen var psykotisk på drapstidspunktet og kan derfor ikke straffes, heter det i dommen fra Oslo tingrett som falt mandag formiddag.

27-åringen har en lang historie innen psykisk helsevern og hevdet at han drepte sin saksbehandler i Nav, 34 år gamle Anni Rachmawati Godager, i selvforsvar. Godager ble drept på Nav-kontoret på Grorud 5. august i fjor.

Under rettssaken i Oslo tingrett, som gikk over to dager forrige uke, kom det fram at 27-åringen har innrømmet å ha stukket den Nav-ansatte med kniv, men erklærte ikke straffskyld for forsettlig drap og ville ikke forklare seg for retten.

- Jeg synes det er dumt at jeg må forklare meg gang etter gang. Dere har det på papir. Da kan dere bare lese det, sa han.

En tiltalt er ikke pliktig til å forklare seg i retten, og aktor leste derfor opp fra en forklaring mannen ga i et fengslingsmøte i oktober i fjor. NTB