Nav-eksperter rydder opp etter seg selv

Tidligere svindeljegere har fått ryddejobben i Nav-skandalen.

«SVINDELJEGER» BLE RYDDEGUTT: Seksjonssjef Magne Fladby i Nav frontet i en årrekke saker om utenlandssvindel i media. Nå leder han oppryddingen i Navs uriktige anklager om utenlandssvindel. Også folk fra utenlandsgruppen, Navs spydspiss mot utenlandssvindel, deltar i oppryddingen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«SVINDELJEGER» BLE RYDDEGUTT: Seksjonssjef Magne Fladby i Nav frontet i en årrekke saker om utenlandssvindel i media. Nå leder han oppryddingen i Navs uriktige anklager om utenlandssvindel. Også folk fra utenlandsgruppen, Navs spydspiss mot utenlandssvindel, deltar i oppryddingen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For to uker siden spurte Dagbladet Navs egen «ryddegutt» Magne Fladby om det er de samme folkene som gjorde feilene som nå rydder opp i Nav-skandalen.

- Noen av dem kan nok ha vært borti de sakene, men det er kompetente folk, og de forholder seg til hvordan regelverket er tolket. Og når det nå tolkes på en annen måte, forholder de seg til det, svarte Fladby.

Urolig stortingsrepresentant

Selv var Fladby i en årrekke et ansikt utad for Nav i kampen mot svindel.

Som seksjonssjef i ytelsesavdelingen mellom 2012 og 2018 - nesten hele perioden som Nav-skandalen så langt omfatter - frontet han en rekke mediesaker om utenlandssvindel.

Nå leder han et team på cirka 50 personer som rydder opp i Nav-skandalen: at Nav har nektet folk ytelser de hadde krav på under utenlandsopphold, og urettmessig har anmeldt folk for svindel.

Fire andre som deltar i oppryddingen kommer fra utenlandsgruppen. Denne gruppen i Nav var mellom 2012 og 2019 inne i anslagsvis hundre av 116 saker som endte med politianmeldelse på uriktig grunnlag.

Stortingsrepresentant Freddy André Øvstegård (SV) er urolig for at folk som har jobbet med å avsløre svindel nå skal rydde opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer