Utbetalingsdatoer for Nav:

Nav endret utbetalingsdatoen for mai: - Dette rammer barn i fattige familier

Nav sier de forstår at folk kan bli frustrerte. 

FÅR KRITIKK: Nav har endret en utbetalingsdato, og folk fortviler.  Foto: Morten Holm / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Nav har endret en utbetalingsdato, og folk fortviler.  Foto: Morten Holm / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Før påske omtalte Dagbladet et ønske fra en gruppe uføre om å få utbetaling før påske. Nav argumenterte da med at det var viktig med forutsigbarhet, og beholdt den opprinnelige planen med utbetaling den 20., som er vanlig bortsett fra i desember og mai.

Nå har Dagbladet mottatt flere henvendelser fra frustrerte Nav-brukere etter at Nav endret datoen i «Din Pensjon» fra 15. til 16. Samtidig ble «før 17. mai» endret til «16. mai» på oversikten over utbetalingsdatoer. Uføres landsorganisasjon har lagt ut en klage på sine nettsider.

Økonomiseksjonen ved Nav opplyser at utbetalingsdatoen er 16. mai, men skriver til Dagbladet at siden banken starter behandling av utbetalingene dagen før, vil en del brukere ha pengene på konto 15.mai. For øvrig påpeker de at utbetalingsdatoen i mai vil kunne variere fra år til år, fordi utbetalingen vil skje senest siste hverdag før 17. mai.

- Helt uakseptabelt

Randi Sejer er administrator av Facebook-gruppene «Nav hjelpen» og «Uføres Arena», og skrev leserinnlegget om påskeutbetalingen som ble delt, likt og kommentert på av nesten 5000. Hun er ikke fornøyd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.