LØSNING: - Fantastisk at NAV tok tak i saken min og gjorde hastevedtak, sier Tom Erik Nielsen (47). Foto: Thomas Rasmus Skaug/DAGBLADET
LØSNING: - Fantastisk at NAV tok tak i saken min og gjorde hastevedtak, sier Tom Erik Nielsen (47). Foto: Thomas Rasmus Skaug/DAGBLADETVis mer

NAV ga Tom Erik penger på dagen

Gjorde hastevedtak og innvilget uførepensjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagbladet skrev i går om den arbeidsuføre 47-åringen som gruet seg til julaften.

På grunn av sommel fra NAV har han ikke hatt ei krone å rutte med siden sommeren. Nilsen har måttet ta opp dyrt forbrukslån for å betale husleien.

- Jeg skulle så gjerne ha gledet barna mine med julegaver og en verdig julefeiring. Det oppleves ekstra sårt å være blakk når alle handler som gale. Jeg spiser nudler og lever fra hånd til munn, sa Tom Erik Nilsen i fredagsavisa.

Rask løsning
Kontorsjef Tom Hagen ved NAV Forvaltning Oslo Trygd sørget i går for at saken fikk en rask løsning.

- NAV har i formiddag gjort vedtak om å innvilge Tom Erik Nilsen uførepensjon. Grunnen er at han har ventet lenge, helt siden slutten av juni. Vi har allerede sendt over et forskuddsbeløp til kontoen hans, sier Tom Hagen.

Tilbudt pengegaver
Tom Erik Nilsen ble lettet og glad over nyheten.

- Fantastisk at NAV tok tak i saken min. Men samtidig er det litt trist at jeg først fikk hjelp etter å ha kontaktet media. Sånn burde det ikke være, sier tobarnsfaren.

I går mottok Nilsen tilbud om pengegaver fra flere opprørte innringere.

Nytt NAV-system
Tom Erik Nilsen pådro seg posttraumatiske lidelser og ble erklært arbeidsufør etter å ha jobbet i Sjøforsvaret og i offshorenæringen. Han forsøkte å omskolere seg til sykepleier, men måtte gi opp på grunn av depresjoner og angst.

NAV innvilget ham tre års midlertidig uføretrygd med utløp 30. juni i år. Siden da har han vært uten penger.

NAVs kontorsjef Tom Hagen opplyser at det er slike situasjoner man forsøker å unngå.

- NAV skal gjøre sitt ytterste for å unngå stopp i ytelsene når vilkårene for stønad er til stede. Vi innfører nå et system som gjør det enklere for oss og bedre for brukerne, sier Hagen.