Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nav har aldri tidligere anmeldt mer trygdesvindel

Svindel for 222 millioner - hittil i år.

 SVART ARBEID OG TRYGDESVINDEL:  Nordmenn sykmelder seg, og arbeider svart ved siden av. Foto: Tore Wuttudal / NN / Samfoto
SVART ARBEID OG TRYGDESVINDEL: Nordmenn sykmelder seg, og arbeider svart ved siden av. Foto: Tore Wuttudal / NN / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 1 057 personer er hittil i år anmeldt for å ha svindlet Nav for til sammen 222 millioner kroner.

- De aller fleste er ærlige, men de som velger å gi feil opplysninger til Nav, løper en stor risiko for å bli oppdaget, sier fungerende arbeids- og velferdsdirektør Kjersti Monland.

Over halvparten av personene er anmeldt for svindel av dagpenger. De fleste har ikke opplyst at de har inntekt. Til sammen er de anmeldt for å ha svindlet Nav for 83,5 millioner kroner.

Samtidig er 111 personer anmeldt for å ha svindlet Nav for 34 millioner kroner ved å ha mottatt stønad under utenlandsopphold. Dette er 15,4 millioner kroner mer enn på samme tidspunkt i fjor.

Antallet anmeldelser for svart arbeid og trygdesvindel har økt. Nav har anmeldt slike saker for 34 millioner kroner, nærmere 11 millioner kroner mer enn på samme tid i fjor.

I den største saken er det utbetalt sykepenger og arbeidsavklaringspenger for nesten 2 millioner kroner, samtidig som vedkommende arbeidet svart.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!