Rådgivende lege i Nav:

- Nav-klienter tar støyten for at Nav ikke gjør jobben sin

Rådgivende lege i Nav mener at personer som burde få videreført arbeidsavklaringspenger blir behandlet feil.

KRITIKK FRA SINE EGNE: Personer som jobber i Nav tar til orde mot mot det innstrammede regelverket for utbetaling av arbeidsavklaringspenger. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KRITIKK FRA SINE EGNE: Personer som jobber i Nav tar til orde mot mot det innstrammede regelverket for utbetaling av arbeidsavklaringspenger. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

- De nye Nav-reglene overprøver formålet til folketrygdloven. Nav handler mot lovens intensjon i stor utstrekning, sier rådgivende overlege i Nav, Georg Espolin Johnson til Dagbladet.

Innstrammingene i Nav-regelverket, som ble iverksatt 1. januar 2018, betyr et kortere løp på Arbeidsavklaringspenger (AAP) - fra fire til tre år. I tillegg er vilkårene for å få utvidet perioden innskrenket.

- Gjennom min jobb i Nav har jeg inntrykk av at mantraet har vært å sørge for at alle som kan jobbe, skal jobbe, men en like viktig oppgave, som tilsynelatende er glemt høyere opp i systemet, er at folk som ikke klarer å jobbe, skal få trygghet. Jeg mener de nye reglene både kan og skal tolkes mildere, sier han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.