- NAV må avsløre flere trygdesvindlere

Arbeidsministeren vil styrke innsatsen for å ta flere.

VIL AVSLØRE FLERE Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm ber NAV styre innsasten mot trygdeavindel med fem millioner kroner. Foto: Berit Roald /SCANPIX
VIL AVSLØRE FLERE Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm ber NAV styre innsasten mot trygdeavindel med fem millioner kroner. Foto: Berit Roald /SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Færre personer er anmeldt for trygdemisbruk i år enn tidligere år. Nå ber arbeidsministeren Nav om å styrke innsatsen for å avsløre trygdesvindel.

Hittil i år er 599 personer anmeldt for å ha svindlet til seg 81 millioner kroner. Det er vesentlig færre anmeldelser enn tidligere år. I fjor var 946 personer anmeldt på samme tidspunkt, mens det i 2008 var anmeldt 805 personer, viser statistikk fra Nav.

- Trygdemisbruk er uakseptabelt, og det er viktig at de som misbruker stønader blir oppdaget og anmeldt, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap).

Hun ber derfor NAV om å styrke innsatsen med fem millioner kroner, særlig for å følge opp arbeidet med anmeldelser av trygdemisbruk.

Nav opplyser at etaten i 2010 har måttet prioritere å bedre saksbehandlingstider og utbetaling av ytelser.

- Antall ubehandlede saker som inneholder feil og mulig misbruk har dermed økt, og det har ført til færre anmeldelser enn tidligere år, sier assisterende arbeids- og velferdsdirektør Yngvar Åsholt.

Han avviser at det betyr et lavere kontrollnivå.

- Vi har avdekket like mange saker som tidligere, men det tar lengre tid fra vi avdekker en misbrukssak til vi kan anmelde den, noe som slår ut i statistikken, sier Åsholt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer