VIL AVSLØRE FLERE Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm ber NAV styre innsasten mot trygdeavindel med fem millioner kroner. Foto: Berit Roald /SCANPIX
VIL AVSLØRE FLERE Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm ber NAV styre innsasten mot trygdeavindel med fem millioner kroner. Foto: Berit Roald /SCANPIXVis mer

- NAV må avsløre flere trygdesvindlere

Arbeidsministeren vil styrke innsatsen for å ta flere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Færre personer er anmeldt for trygdemisbruk i år enn tidligere år. Nå ber arbeidsministeren Nav om å styrke innsatsen for å avsløre trygdesvindel.

Hittil i år er 599 personer anmeldt for å ha svindlet til seg 81 millioner kroner. Det er vesentlig færre anmeldelser enn tidligere år. I fjor var 946 personer anmeldt på samme tidspunkt, mens det i 2008 var anmeldt 805 personer, viser statistikk fra Nav.

- Trygdemisbruk er uakseptabelt, og det er viktig at de som misbruker stønader blir oppdaget og anmeldt, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap).

Hun ber derfor NAV om å styrke innsatsen med fem millioner kroner, særlig for å følge opp arbeidet med anmeldelser av trygdemisbruk.

Nav opplyser at etaten i 2010 har måttet prioritere å bedre saksbehandlingstider og utbetaling av ytelser.

- Antall ubehandlede saker som inneholder feil og mulig misbruk har dermed økt, og det har ført til færre anmeldelser enn tidligere år, sier assisterende arbeids- og velferdsdirektør Yngvar Åsholt.

Han avviser at det betyr et lavere kontrollnivå.

- Vi har avdekket like mange saker som tidligere, men det tar lengre tid fra vi avdekker en misbrukssak til vi kan anmelde den, noe som slår ut i statistikken, sier Åsholt.

(NTB)