Nav mener Gudrun (23) blogger for mye til å være syk

Det til tross for legeuttalelse fra spesialist og fastlege som sier at hun er arbeidsufør.

- FOR AKTIV PÅ BLOGGEN: Nav mener Gudrun Jona Gudmundsdottir (23) blogger for mye til å være syk. Foto: Jacques Hvistendahl
- FOR AKTIV PÅ BLOGGEN: Nav mener Gudrun Jona Gudmundsdottir (23) blogger for mye til å være syk. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Dette er for drøyt. Jeg visste ikke hva jeg skulle tro da jeg leste brevet, jeg fikk sjokk, sier Gudrun Jona Gudmundsdottir (23) til Dagbladet.

Hun ble i januar i år syk og måtte slutte på skolen på grunn av kronisk urticaria og moderat depresjon. I mai søkte hun om arbeidsavklaringspenger hos NAV Sagene og fikk avslag en måned senere. Den gangen baserte avslaget seg på gode karakterer på Bjørknes, der hun tok fag hun trengte til å gå medisinstudiet.

Baserte avslag på blogg - Jeg klagde igjen, og så fikk jeg et digert brev i posten der de har lagt ved store deler av bloggen min. I det jeg satte i gang å lese, begynte tårene mine å trille, sier Gudmundsdottir.

«Vedlagt følger noen av innleggene du har publisert i perioden fra du fremsatte krav om AAP til oktober. Ut fra det generelt høye aktivitetsnivået på bloggen din, har vi vanskelig for å se at du kan regnes som arbeidsufør.»

- De har oversett legeuttalelsene fra både spesialist og fastlege, som begge slår fast at jeg er arbeidsufør, sier Gudmundsdottir til Dagbladet.

Nav ber 23-åringen nå komme med en uttalelse i saken, før et endelig vedtas fattes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer