NAV møter kreftrammede John (38) til debatt

Kommer til Dagbladets valgbod utenfor Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leste du historien om John Rasmussen i Dagbladet Magasinet i går? Mandag kan du møte ham i dbtvs livesending, der han forteller om sin lange kamp for å få hjelp av NAV da han ble rammet av sykdom.

I samme sending mandag stiller også Hege Farnes Hildrum i NAV Oslo i direktesendt TV fra Dagbladets valgbod på Eidsvoll plass utenfor Stortinget.

Også statsminister Jens Stoltenberg vil mandag måtte svare for problemene i NAV når han stiller til partilederutspørring med Dagbladets politiske reporter Marie Simonsen og leder for samfunnsavdelingen, Martine Aurdal.

Mye kritikk Kritikken har haglet mot NAV siden velferdsreformen ble innført i 2006.

Stortinget vedtok året før å slå sammen Aetat, trygdeetaten og kommunale sosialtjenester. Tidligere i år konkluderte Frischsenteret i en ny rapport at NAV-reformens mål om flere i arbeid og færre på trygd ikke er oppnådd.

John Rasmussen møter Hege Farnes Hildrum, fylkesdirektør i NAV Oslo klokka 14.

Også sosionom og NAV-ansatt Heidi Follett stiller til diskusjon om NAV.

TILBAKE I JOBB: John Rasmussen, journalist i Dagbladet, er tilbake i 70 prosent stilling etter en lang sykdomsperiode. Mens han var syk hadde han stoere problemer med å få hjelp av NAV. her er han hjemem sammen med sønnen Martin, datteren Ida og kona Anne Berit. FOTO: HAMPUS LUNDGREN/ DAGBLADET
TILBAKE I JOBB: John Rasmussen, journalist i Dagbladet, er tilbake i 70 prosent stilling etter en lang sykdomsperiode. Mens han var syk hadde han stoere problemer med å få hjelp av NAV. her er han hjemem sammen med sønnen Martin, datteren Ida og kona Anne Berit. FOTO: HAMPUS LUNDGREN/ DAGBLADET Vis mer

I vår vant hun NRKs ytringskonkurranse med sin kronikk «Dumskapens system», der hun tok hun et kraftig oppgjør med NAV-systemet.

«Dumskapens system» er så langt i år den ytringen som er blitt hyppigst delt og fått flest «likes» på Facebook i Norge i 2013.

«Som representant for NAV-systemet plukker jeg livet ditt fra hverandre, til jeg finner en måte å trykke deg igjennom kverna på. Her er mitt vitnesbyrd», skriver Heidi Follett i kronikken.

Ferdigrigget Før helgen ble valgboden rigget ferdig på Eidsvoll plass, og klokka 10 i morgen starter programlederne Peder Ottosen og Martine Aurdal TV-sendingene med Valgmorgen.

Der skal programlederne gå gjennom nyhetsbildet, sjekke de siste meningsmålingene og diskutere de viktigste politiske sakene som har skjedd i løpet av helgen.

Livesendingene varer fram til og med dagen etter valget, 10. september.

Statsministeren er første partileder som skal «grilles» av politisk redaktør Marie Simonsen og Martine Aurdal, leder for samfunnsavdelingen i Dagbladet. Han kommer til valgboden klokka 12 i morgen.

- Vi syntes det var naturlig å starte med statsminister Jens Stoltenberg og avslutte første uka med hovedutfordreren hans — Erna Solberg (H), sier Aurdal.

Innvandring I tillegg til selve TV-sendingene vil det være en DJ som spiller musikk, og det blir delt ut aviser og partiprogrammer. I løpet av dagen blir det også flere musikkinnslag, med besøk både av Ole Paus og Noora Noor.

Utover uka er programmet i Dagbladets valgbod tettpakket med politikere, samfunnsdebattanter og flere artister.

Tirsdag møter Abelia-leder Paul Chaffey etter Valgmorgen med Peder og Martine, mens lederen av Oslo Frp Christian Tybring-Gjedde skal i debatt med Oslo Høyre-leder Michael Tetzschner om boligmangel og innvandrere.

Tybring-Gjedde har vært ute i media og argumentert for at boligmangelen i Oslo bør løses med å redusere innvandringen.

Fedrekvoten Seinere samme dag kommer også Kristin Clemet i tankesmien Civita og Aps partisekretær Raymond Johansen, mens barneminister Inga Marte Thorkildsen (SV) og Linda Hofstad Helleland (H) skal debattere fedrekvoten. Frp-leder Siv Jensen skal i «partiledergrillen».

Onsdag er det klart for diskusjon om arbeidslivspolitikk og fedrekvoten mellom Anette Trettebergstuen (Ap) og Torbjørn Røe Isaksen (H), mens Trine Skei Grande (V) er partilederen som skal «grilles» denne dagen.

Torsdag står Sp-leder Liv Signe Navarsete for tur, og kulturminister Hadja Tajik (Ap) møter Frps kulturpolitiske talsmann Ib Thomsen. Justisminister Grete Faremo møter også Anders B. Werp, stortingsrepresentant for Buskerud Høyre, til debatt.

 

Fredag er det Rødt-leder Bjørnar Moxnes som skal i ilden. Og debattuka i valgboden avsluttes med Høyres partileder Erna Solberg. Tidligere på dagen stiller romfolkets representant i Norge, Robert Qwick Ryberg, til diskusjon.