Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nav mottok detaljerte krav fra arbeidsministeren

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) kommer med en rekke krav og pålegg til Nav i et brev til arbeids- og velferdsdirektoratet.

MED KLARE KRAV: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) sender detaljerte krav til Nav. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
MED KLARE KRAV: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) sender detaljerte krav til Nav. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eriksson satte i mars ned et utvalg som skulle gjennomgå hele direktoratet og foreslå forbedringer. En delrapport ble lagt fram i september, og statsråden har lyttet til utvalgets vurdering om at noen tiltak både kan og bør settes i verk umiddelbart, skriver Dagens Næringsliv.

Eriksson presenterer flere tidsbestemte krav i et såkalt supplerende tildelingsbrev til Nav-direktør Joakim Lystad. Ett av dem er at Lystad selv må vike plassen som leder av det sentrale brukerutvalget. Utvalget skal isteden «vurderes ledet» av en brukerrepresentant.

Andre krav er at Nav skal foreta raskere skanning av sykmeldingsblankettens del D, delen med den sykmeldtes krav om sykepenger. Det skal også innføres en årlig brukermelding som skal vise hva Nav har lært av blant annet brukerundersøkelser og klager. Brukerne skal dessuten informeres om reell saksbehandlingstid for de forskjellige ytelsene på Navs hjemmeside.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media