Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nav-offer ber Vågeng vurdere sin stilling

Rune Halseth (55) mener NAv-sjefen for alvor må vurdere sin stilling etter høringen denne uka, og tror det er nødvendig for å gjenopprette tilliten til Nav.

OFFER: Rune Halseth er kritisk til NAV etter at han ble idømt fengsel feilaktig. Video: Celina Morken Vis mer

Rune Halseth (55) fra Jessheim er en av dem som er straffet urettmessig i Nav-skandalen.

Han var til stede for å høre på at kontroll- og konstitusjonskomiteen grillet Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) og Nav-sjef Sigrun Vågeng fredag.

55-åringen sonet i 2018 en dom på nesten fem måneder i Halden fengsel, etter å ha oppholdt seg i Danmark.

Nå mener han Nav-sjef Sigrun Vågeng må ta en alvorlig vurdering av sin egen stilling.

- På en måte ville det nok være smart at Anniken Hauglie trakk seg, på en annen måte kan det hende det er smart at hun blir sittende, men den som virkelig burde vurdere stillingen sin, på grunn av veldig stor ikke-eksisterende tillit, er nok Nav-direktøren, sier 55-åringen.

OVERRASKET: Dagbladets kommentator, Marie Simonsen, reagerte på arbeidsminister Anniken Hauglies forklaring under NAV-høringen. Vis mer

- Hun har ikke sagt noen ting ennå. Jeg synes kanskje det er på tide at hun går ut og vurderer hva hun mener, og synes, og når hun synes ting skal skje, for det skjer jo fortsatt ingenting, sier Halseth, som har vært i kontakt med flere Nav-ofre etter at trygdeskandalen sprakk.

- Er det sånn at noen må gå for at dere som er rammet av dette skal føle at rettferdig skjer?

- Jeg tror det kunne være smart for å bygge opp tilliten i Norge. Det vi hører er at stort sett ingen har tillit til systemene. De tør ikke engang å gå på et nav-kontor, sier folk, enten å ha med en person eller sette telefonen på opptak, og sånn skal det i alle fall ikke være, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media