NAV

NAV-oppgjør klart for 37 uriktig dømte

Å søke om erstatning må de selv ta initiativ til, ifølge NAVs ryddegutt Magne Fladby.

BEKLAGELIG: - Det er en beklagelig situasjon, og det preger oss alle, sier NAVs ryddegutt, seksjonssjef Magne Fladby, til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem
BEKLAGELIG: - Det er en beklagelig situasjon, og det preger oss alle, sier NAVs ryddegutt, seksjonssjef Magne Fladby, til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I en tettpakket agenda, har Magne Fladby fredag morgen funnet et bitte lite hull for Dagbladet - rundt et desto større møtebord i NAVs hovedkvarter i Oslo.

Seksjonssjefen har fått en av Norges tyngste jobber: Å lede det 50 personer sterket teamet som rydder opp i den store NAV-skandalen.

- Det er en beklagelig situasjon, og det preger oss alle, sier Fladby til Dagbladet. Han synes likevel jobben er meningsfylt.

37 har fått oppgjør

Den 28. oktober innrømmet NAV-sjef Sigrun Vågeng offentlig at NAV systematisk og urettmessig har nektet nordmenn å ta med trygd til andre EØS-land.

To dager senere var Fladby og hans oppryddingsteam i gang.

Til Dagbladet forteller han at det oppdaterte tallet på personer som er domfelt på feil grunnlag nå er 78, etter at det tidligere har vært meldt om minst 85.

Han sier at 37 av disse 78 nå har fått oppgjør. Summen inngår i de fem millioner kronene som NAV til nå har utbetalt som del av oppryddingen.

Mest arbeidsavklaring

- Det vi begynte med å se på var nesten 5000 saker, hvor vi så at det kunne være aktuelt å se på saken på nytt. Av disse anslår vi at det er cirka 2400 relevante saker, sier Fladby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer