Nav på kremtur til Syden

Brukere og ansatte i Nav er for tida på endringsmetodekurs i det tyrkiske ferieparadiset Kemer.

KREMTUR: I tyrkiske Kemer er 11 brukere fra Oslo og Drammen og 12 fagfolk, blant annet ansatte fra Nav, samlet på kurs. Prislappen er på nesten 30 000 kroner per person. Her fra kurset i går kveld som handlet om læring om å møte hverandre med respekt. Foto: Marte Østmoe
KREMTUR: I tyrkiske Kemer er 11 brukere fra Oslo og Drammen og 12 fagfolk, blant annet ansatte fra Nav, samlet på kurs. Prislappen er på nesten 30 000 kroner per person. Her fra kurset i går kveld som handlet om læring om å møte hverandre med respekt. Foto: Marte Østmoe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I idylliske Kemer er 11 brukere fra Oslo og Drammen og 12 fagfolk, blant annet flere Nav-ansatte, i gang med å skrive eventyr om egne liv i jakten på motivasjonen som kan snu en vond hverdag. De ansatte og brukerne skal lære å snakke med hverandre.

Endringsmetodekurset varer i 14 dager. Prislappen er 29 700 kroner per deltaker og finansieres av Nav og prosjektgruppa HUSK.

Kursarrangøren KREM (Kreativt og mangfoldig arbeidsliv) har leid et billig hotell som heter Merce der Nav-ansatte og brukere lever sammen.

- Kurset handler mye om å skape en felles forståelse mellom de ansatte og brukerne for å avdekke de korteste veiene for å komme ut i arbeid. Turen skaper ei bru mellom de som har mottatt stønad og den teoretiske kunnskapen til de ansatte. Når de lærer av hverandre gir det bedre løsninger, mener Hilde Dalen i KREM som omtaler seg som luftslottarkitekt og regnbuemaker.

Kritisk -  Ofte opplever brukerne at de vil bli tatt på alvor, men at de ikke lyttes til. Da må de ansatte læres hvordan de skal bli tatt på alvor. På kurset gir de hverandre perspektiver, sjanse og tid til å høre på hverandre, sier Dalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer