Nav-problemer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er helt uakseptabelt at arbeidsløse må vente i opptil tre måneder på dagpenger fra Nav, sier arbeidsminister Dag Terje Andersen (Ap). Det har vi ingen problemer med å slutte oss til. Hvis ordbildet «å legge stein til byrden» har relevans, må det være når folk som først er fratatt sitt arbeid i tillegg blir uten økonomisk stønad på grunn av byråkratisk rot. NRKs morgennyheter kunne i går melde at behandlingstiden i Oslo er minst to måneder. Mange må gå på sosialen mens de venter. De er uskyldige ofre for en reform som har som mål at alt skal bli så mye bedre.

Derfor er det bra at arbeidsministeren svinger pisken litt. Men ingen bør være mer ydmyk overfor de Nav-ansatte enn ham. Reformen er styrt ovenfra og enorm i sitt omfang. Og den har fått atskillig mindre forklarende og omsorgsfull omtale i mediene enn helsereformen. Det rapporteres at de ansatte følger lojalt opp myndighetenes krav og forventninger. Hvis reformprosessen går ut over klientene, er derfor arbeidsministeren rett adresse for klage. Det er han som kan tilføre omstillingen den energi som kreves.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer