«Nav rekrutterer feil folk» og saksbehandlere har for mye makt», hevder anonym forfatter

- Har kompetanse, men mangler rammene, sier fagforeningen. - Mer opptatt av måling enn av kvalitet, sier Nav-ansatt.

NAV-KRITIKK : En ny bok om Nav skaper kraftige reaksjoner. De ansatte reagerer på kritikken.   Foto: SVEINUNG U. YSTAD
NAV-KRITIKK : En ny bok om Nav skaper kraftige reaksjoner. De ansatte reagerer på kritikken. Foto: SVEINUNG U. YSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kom boka «Nav fra innsiden», hvor en anonymisert Nav-ansatt retter kraftig kritikk mot sin egen arbeidsgiver (DB+). Forfatteren, under pseudonymet David Friman, fremmer en rekke påstander om etaten.

Hanne Nordhaug, leder av NTL Nav, som er den største fagforeningen for de Nav-ansatte, er kritisk til boka, og mener forfatteren bommer på mye av kritikken.

 - Jeg syns dette er en blanding av personkritikk og systemkritikk, og vi opplever at problemet er mer et systemproblem enn de enkelte ansatte i Nav. «Ansatte mangler empati» Boka hevder blant annet at Nav rekrutterer ansatte som mangler empati, fleksibilitet, medfølelse og selvinnsikt fordi disse egenskapene ikke blir vektlagt i rekrutteringsprosessen.

På omslaget står det at «saksbehandlere har for mye makt i forhold til sin kompetanse» og at «Nav rekrutterer ofte folk som ikke burde jobbe i Nav». Det er ikke NTL-lederen enig i.  

- De ansatte i Nav har høy fagkompetanse og ønsker å hjelpe folk, og det blir gjort mye godt arbeid i hele etaten. Det skyldes både gode ledere og medarbeidere som gjør sitt beste innenfor de rammene som er lagt. Utfordringen er at medarbeiderne ikke har gode nok rammer og vilkår til å gjøre en så og jobb som de ønsker, sier Hanne Nordhaug til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer