Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nav sabler ned Hornes pappapermforslag

Nav-sjef Joakim Lystad mener det vil være «svært vanskelig» for Nav å gjennomføre Solveig Hornes (Frp) forslag til kontroll av ny foreldrepermisjon.

SABLES NED: Barne- og familieminister Solveig Hornes (Frp) forslag om endring i foreldrepermisjonen slaktes av Nav. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SABLES NED: Barne- og familieminister Solveig Hornes (Frp) forslag om endring i foreldrepermisjonen slaktes av Nav. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Hornes forslag om å gjøre det enklere å overføre foreldrepermisjon mellom far og mor, får krass kritikk i høringsrunden. Av 35 høringsinstanser er bare tre positive: Bedriftsforbundet, Norges kvinne- og familieforbund og en privatperson, skriver Dagens Næringsliv.

Om forslaget gjennomføres er det Nav som skal håndtere det, noe som ikke blir enkelt, ifølge Nav-direktør Joakim Lystad.

- Direktoratet mener det vil være utfordrende å kombinere en tillitsbasert ordning med etterfølgende stikkprøvekontroll og sanksjon. En etterfølgende stikkprøvekontroll vil være svært vanskelig administrativt å håndheve, argumenterer Nav-sjef Joakim Lystad i sitt høringssvar.

Hornes forslag går ut på at foreldre som oppfyller bestemte kriterier selv skal kunne fylle ut et egenerklæringsskjema for å overføre permisjonsuker mellom foreldrene. Horne vil ikke kreve noen dokumentasjon eller saksbehandling i forkant. Eventuell oppfølging skal i stedet skje i etterkant.

Nav-sjefen mener kontroll i ettertid er så problematisk at det er bedre å innføre et system uten kontroll. Nav understreker også at etaten må ha ekstra ressurser hvis endringene Horne varsler skal kunne gjennomføres før ny IT-plattform for foreldrepenger er etablert. Nav har tidligere anslått at denne kan være på plass først i 2017.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling