Nav sendte sensitive person-opplysninger til feil mann

Osloborger (63) mottok detaljrike helseopplysninger om en ung mann av somalisk opprinnelse.

PAPIRTABBE: En 63 år gammel mann i Oslo fikk tilsendt sakspapirer med detaljerte personopplysninger om en annen person fra NAV.  Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
PAPIRTABBE: En 63 år gammel mann i Oslo fikk tilsendt sakspapirer med detaljerte personopplysninger om en annen person fra NAV. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Du kan trygt si at jeg fikk tilleggspost. Hvis mine papirer skulle komme på avveie på denne måten, ville jeg opplevd det som meget ubehagelig, sier osloborgeren til Dagbladet.

63-åringen har i en årrekke livnært seg som frilans illustratør, og tar blant annet i oppdrag å illustrere bøker for forlag.

I det siste har det vært for tynt med arbeid, og han har derfor sett seg nødt til å søke dagpenger fra Nav. Men da han fikk skjemaene tilsendt i posten, fikk han en uventet overraskelse.

Helseopplysninger Blant papirene fra Nav Grünerløkka, som han mottok torsdag i forrige uke, lå også tre sider med intime personopplysninger om en mann i 25 års alderen av somalisk opprinnelse.

- Papirene har tydeligvis havnet i feil konvolutt. Jeg kunne lese samtlige opplysninger Nav har på denne mannen, sier arbeidssøkeren.

Foruten personnummer, adresse og epost-adresse, lå også opplysninger om tidligere arbeidsforhold og helsetilstanden til den unge mannen.

Det framkommer blant annet at den unge mannen er døv på det ene øret og har sterkt nedsatt hørsel på det andre. Og at et nytt høreapparat har bedret hans psykiske tilstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer