SENDTE UT VITS: Fylkesdirektør i NAV Troms, Stein Rudaa, forteller at han diskuterte vitsen med sin kommunikasjonsrådgiver før den ble sendt ut. Sammen ble de enige om at den gikk an å sende til alle de ansatte. FOTO: NAV
SENDTE UT VITS: Fylkesdirektør i NAV Troms, Stein Rudaa, forteller at han diskuterte vitsen med sin kommunikasjonsrådgiver før den ble sendt ut. Sammen ble de enige om at den gikk an å sende til alle de ansatte. FOTO: NAVVis mer

NAV-sjef vitset om uføretrygdede

Vitse-mailen til alle de ansatte har skapt reaksjoner. Må være lov med humor, sier sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) I siste uken av januar sendte fylkesdirektør i NAV, Stein Rudaa, ut en mail til samtlige av sine ansatte med en vits om uføretrygdede.

I vitsen gjøres det et poeng ut av at uføretrygdede ikke ønsker å bli friske fordi de heller vil fortsette å gå på uføretrygd. (Les vitsen i faktaboks).

- Hets av uføreVitsen har skapt reaksjoner.

- Han burde holdt seg for god til å sjikanere mennesker som han får som klienter neste dag, sier generalsekretær Ole Ødegaard i stiftelsen Rettferd for taperne til avisen iTromsø.

- Det er veldig galt å sjikanere et menneske som allerede er utstøtt av samfunnet. Jeg synes det er oppsiktsvekkende at en NAV-direktør stiller seg fremst i hetsen av oss uføre. Om det er slike historier sjefene sitter på bakrommene og flirer av, er det ikke rart vi føler at vi kommer til kort i NAV, sier Karsten Bråten, leder i Landsforeningen For Trygdede til avisen.

Diskuterte vitsen med rådgiverFylkesdirektør Stein Rudaa sier til Dagbladet at han diskuterte vitsen med sin kommunikasjonsrådgiver før den ble sendt ut.

- Sammen ble vi enige om at vitsen gikk an. Det må være lov med litt humor på arbeidsplassen, sier Rudaa.

Vitsen ble sendt ut i den ukentlige informasjonsmailen til lederne av NAV-kontorene i Troms. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette er første og siste gangen jeg sender ut en slik vits. Jeg må få understreke at vi ikke er opphavet til vitsen, den er noe som verserer nå, sier Rudaa.

- Humorkultur i Troms- Skjønner du at folk kan reagere på dette?

- Jeg synes dette er en ikke-sak. Men ok, hvis noen tar seg nær av det, er jeg den første til å beklage, sier Rudaa til Dagbladet.

Han legger til at Troms har en kultur for gode historier og humor.

- Jeg ville kanskje tenkt allerledes om jeg var NAV-direktør i et annet fylke, sier han.

Jesus får gjennomgåI vitsen blir Jesus framstilt som en ensom mann som sitter i hjørnet av en pub med en tom halvliter. Når biskop Olav Skjevesland får vitsen opplest, humrer han.

- Joda, dette må vi tåle. Den er godkjent, jeg lar dette passere, sier Skjevesland til Dagbladet.