Nav-skandalen

Nav-skandalen: Dette må hun svare på

Hva gjorde arbeids- og sosialministeren fra hun ble informert om skandalen 20. desember 2018 til i går? Anniken Hauglie må ha gode svar når hun skal møte i Stortinget.

MÅ SVARE: Arbeids og sosialminister Anniken Hauglie (H) møter i Stortinget tirsdag for å redegjøre om Nav- og rettsskandalen der titalls nordmenn feilaktig er dømt for trygdesvindel. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
MÅ SVARE: Arbeids og sosialminister Anniken Hauglie (H) møter i Stortinget tirsdag for å redegjøre om Nav- og rettsskandalen der titalls nordmenn feilaktig er dømt for trygdesvindel. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Anniken Hauglie skal ha veldig gode svar for å unngå en kontrollsak, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Samme budskap kommer fra Ap's Rigmor Aasrud og Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Stortinget har møtefri denne uka, men allerede ved første anledning tirsdag må arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie møte i Stortinget og redegjøre for Nav- og rettsskandalen i landets viktigste sal.

Da må hun redegjøre for hvordan i alle dager Nav kunne ha en feil tolkning av trygdereglene som har ført til at minst 48 mennesker er dømt for trygdesvindel på feil grunnlag. 36 av dem er dømt til fengsel.

Og ikke minst hva hun selv har gjort siden hun ble informert av Nav 20. desember i fjor fram til Hauglie sammen med Nav-direktør Sigrun Vågeng og riksadvokat Tor-Aksel Busch innkalte til pressekonferanse i går.

Saken gjelder folk som har mottatt sykepenger, AAP og andre ytelser og vært på reise eller bodd i andre EU/EØS-land. Ifølge Navs tolkning hadde de ikke anledning til det, mens EU-reglene sier at dette er fullt lovlig.

Tidslinjen

Sentralt i opposisjonens jakt på hva som har skjedd er tidslinjen som forteller historien etter at trygderetten sommeren 2017 først begynte å frifinne personer som Nav ønsket dømt for trygdesvindel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer