Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nav stoppet barnetrygden for 17.000 barn

17.000 barn oppholdt seg så lenge i utlandet i 2017 at Nav stoppet utbetaling av barnetrygd. Årsaken til oppholdene blir ikke registrert. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter reglene stanses utbetalingen av barnetrygd når barn har oppholdt seg i utlandet over tre måneder. Ifølge Aftenposten skjedde dette med barnetrygden til 17.000 barn i fjor. Dette inkluderer både dem som melder fra og dem som ikke melder fra til Nav om opphold i utlandet.

Nav har ingen oversikt over reisemål, statsborgerskap eller landbakgrunn for dem som får stanset trygden, og foreløpig er det heller ingen planer om å innføre et register for dette.

– Innføring av en slik systemendring vil være kostbar og er per i dag ikke planlagt, uttaler kontorsjef Anne-Louise Nore i Nav.

Oslo kommune mener Nav sitter på informasjon som kan bidra til å spore barn og avdekke lovbrudd, og har søkt om dispensasjon fra taushetsplikten i Nav-loven. Søknaden blir behandlet i løpet av april.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!