Nav svindlet for nesten 180 millioner kroner

830 personer er anmeldt for trygdesvindel for til sammen 178 millioner kroner hittil i år. Det er 27 millioner mer enn i samme periode i fjor.

SVINDLET: Nav har så langt i år blitt svindlet for nesten 180 millioner kroner.
Foto: Morten Holm / Scanpix
SVINDLET: Nav har så langt i år blitt svindlet for nesten 180 millioner kroner. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brorparten av anmeldelsene - nærmere bestemt 622 - gjelder svindel av dagpenger og arbeidsavklaringspenger, opplyser Nav i en pressemelding. Summene for disse ytelsene er henholdsvis 60 og 71 millioner kroner.

- Vi fortsetter arbeidet med å prioritere de største sakene til politiet, men personer som har svindlet mindre beløp risikerer også politianmeldelse, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Det er også avdekket svart arbeid for 23 millioner kroner. Den største enkeltsaken er fra byggebransjen og dreier seg om 2,2 millioner.

- For å avdekke arbeidsmarkedskriminalitet er vi helt avhengige av tett samarbeid med andre etater. Denne typen kriminalitet er et økende samfunnsproblem og vi kommer til å prioritere dette arbeidet i tiden framover, sier Lystad. En person er anmeldt for å ha jobbet svart for arbeidsgiver samtidig som han mottok uførepensjon.

(NTB)