GRANSKES: Navs kontrollenhet skal undersøke 1.000 sykmeldinger og legeerklæringer som er skrevet ut for ansatte i dagligvarekjeden Lime. Leger risikerer også politietterforskning.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
GRANSKES: Navs kontrollenhet skal undersøke 1.000 sykmeldinger og legeerklæringer som er skrevet ut for ansatte i dagligvarekjeden Lime. Leger risikerer også politietterforskning. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Nav vil granske Lime-ansattes legeerklæringer

1 000 sykemeldinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Navs kontrollenhet skal undersøke 1.000 sykmeldinger og legeerklæringer som er skrevet ut for ansatte i dagligvarekjeden Lime. Leger risikerer også politietterforskning.

Politiet og Nav mistenker at ansatte i Lime-kjeden er blitt brukt til å få ut urettmessige trygdeytelser. Nå sjekkes det om leger har vært involvert i trygdejuks ved for eksempel falske legeerklæringer og konstruerte arbeidsforhold, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er ingen hemmelighet at Nav Kontroll jobber med Lime-saken. Flere forhold pekte i retning av systematisk trygdesvindel. Det er også naturlig for oss å kontrollere legers medvirkning. Vi har et system for å sjekke falske sykmeldinger og feilaktige legeerklæringer, sier direktør Sverre Lindahl i Nav kontroll.

Rundt 1.000 erklæringer og sykmeldinger skal undersøkes.

- Det er et nitid arbeid, og det er altfor tidlig å si noe om hva resultatet av utredningen blir, påpeker kontrolldirektøren.

Nav Kontroll bekrefter at leger med forbindelser til Lime-saken inngår i utredningen.

- Lime-saken er svært alvorlig, og i arbeidet med å avdekke trygdesvindel sjekker vi alle sider av saken, sier Lindahl.

Tre av de mest sentrale personene i Lime-kjeden har allerede fått utvidet siktelsen til medvirkning til trygdebedrageri. Advokat Arild Holden og advokat John Christian Elden, som representerer to av de siktede, avviser begge anklagene om trygdesvindel.

(NTB)