Navarsete: - En klok avgjørelse

Mener Olav Søfteland gjorde rett i å gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) mener Olav Søfteland gjorde det eneste riktige da han valgte å tre til side som veidirektør.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) er forsiktig med å kritisere den nå avgåtte veidirektøren, Olav Søfteland, men peker på at granskningsrapporten Vegvesenet selv har utført, unnlater å svare på en rekke spørsmål.

Derfor kommer hun til å sette i gang sin egen, eksterne gransking av toppledelsen i etaten.
- Unaturlig å fortsette
- Søfteland har gjort en god jobb som øverste leder av Statens vegvesen gjennom mange år, men at vi nå skal ha en ekstern undersøkelse betyr at hans avgjørelse om å tre til side er en klok avgjørelse, sier Navarsete til NTB i kjølvannet av Søftelands avgang onsdag ettermiddag.

Det er nettopp håndteringen av ansvarsfordelingen i forbindelse med arbeidet med Hanekleivtunnelen til toppledelsen i Vegvesenet som skal granskes av et eksternt miljø. Da ville det vært merkelig hvis Søfteland skulle blitt sittende, mener hun.

- Dette er ikke noen kritikk av Søfteland, men det er ikke naturlig at han sitter som øverste leder når det er den funksjonen som skal granskes, sier hun.


Ubesvarte spørsmål
Navarsete poengterer at granskingen internrevisjonen har gjennomført, etterlater seg mange ubesvarte spørsmål og utgjør et for svakt grunnlag for å orientere Stortinget om saken.

Rapporten konsentrerer seg hovedsakelig om organiseringen av tunnelarbeidet på nye E18 gjennom Buskerud og Vestfold, men ikke om organiseringen opp mot ledelsen i regionen eller Vegdirektoratet.

- Stortinget komme til å ha mange spørsmål som rapporten ikke gir svar på, sier hun. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer