Navarsete: - Lever godt med å ha tvunget Ap i kne

Målet er å verne ulike religioner og den enkeltes religiøse følelser.

TOK INNERSVINGEN PÅ JENS: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete og statsministerer Jens Stoltenberg
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
TOK INNERSVINGEN PÅ JENS: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete og statsministerer Jens Stoltenberg Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sp har tvunget Ap i kne i striden om blasfemiparagrafen. - Det står jeg godt med, sier Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Regjeringen har fått mye kritikk for at den ikke har slettet alle spor etter den gamle og sovende blasfemiparagrafen i lovgivningen.

Paragrafen har ikke vært brukt siden dikteren Arnulf Øverland ble tiltalt i 1933 og frikjent for å ha krenket blasfemibestemmelsene med blant annet foredraget «Kristendommen - den tiende landeplage».

Den rød-grønne regjeringen vil fjernet blasfemiparagrafen, men Sp har samtidig tvunget gjennom at rasismeparagrafen skal utvides til å omfatte såkalte kvalifiserte angrep på religion eller livssyn. Målet er å verne ulike religioner og den enkeltes religiøse følelser.

Reagerer på Ap-prat

Navarsete la ikke skjul på at Sp har «tvunget Ap i kne» i denne saken, men sier samtidig at hun ikke liker hvordan Ap-folk har fôret pressen med bakgrunnsinformasjon i den samme saken.

Da Sp-lederen fredag møtte partiets toppkandidater og fylkesledere på Stjørdal til et strategimøte før høstens stortingsvalg, brukte hun mye tid på blasfemistriden:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer