<strong>TOK INNERSVINGEN PÅ JENS:</strong> Samferdselsminister Liv Signe Navarsete og statsministerer Jens Stoltenberg
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
TOK INNERSVINGEN PÅ JENS: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete og statsministerer Jens Stoltenberg Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer

Navarsete: - Lever godt med å ha tvunget Ap i kne

Målet er å verne ulike religioner og den enkeltes religiøse følelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sp har tvunget Ap i kne i striden om blasfemiparagrafen. - Det står jeg godt med, sier Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Regjeringen har fått mye kritikk for at den ikke har slettet alle spor etter den gamle og sovende blasfemiparagrafen i lovgivningen.

Paragrafen har ikke vært brukt siden dikteren Arnulf Øverland ble tiltalt i 1933 og frikjent for å ha krenket blasfemibestemmelsene med blant annet foredraget «Kristendommen - den tiende landeplage».

Den rød-grønne regjeringen vil fjernet blasfemiparagrafen, men Sp har samtidig tvunget gjennom at rasismeparagrafen skal utvides til å omfatte såkalte kvalifiserte angrep på religion eller livssyn. Målet er å verne ulike religioner og den enkeltes religiøse følelser.

Reagerer på Ap-prat

Navarsete la ikke skjul på at Sp har «tvunget Ap i kne» i denne saken, men sier samtidig at hun ikke liker hvordan Ap-folk har fôret pressen med bakgrunnsinformasjon i den samme saken.

Da Sp-lederen fredag møtte partiets toppkandidater og fylkesledere på Stjørdal til et strategimøte før høstens stortingsvalg, brukte hun mye tid på blasfemistriden:

- Vi har tapt mange verdisaker i denne regjeringen. Jeg står godt med at vi har vunnet denne saken og tvunget Ap i kne, sa Sp-lederen.

Hun la til at hun reagerer sterkt på hvordan Ap har gått i mediene med saken, og varslet at hun vil ta dette opp med regjeringskollegene.

Utvides, men.

Navarsete vedgikk at rasismeparagrafen utvides, men la til at utvidelsen ikke går lenger enn den nåværende blasfemiparagraf.

- Det blir framstilt som om vi går ut over dette. Det gjør vi ikke. Men det vil være feil om vi ikke kan straffe de verste hatefulle ytringene. Mange mener dette er verdinøytralitet, men jeg mener et vern mot slike ytringer er å vise respekt for ulikheter og mangfold. Slike vern finnes også i dag, blant annet ved at vi verner følelsene til folk som er knyttet til gravsteder på kirkegården, slik som for eksempel gravskjending, sa Sp-lederen.

I sin tale til partifellene kommenterte hun krisepakkene regjeringen har lagt fram og kredittpakken som kommer 9 februar, men uten å røpe nyheter.

Sp-lederen kommenterte også ulike regjeringsalternativer etter valget, og ba Gud bevare oss mot en mørkeblå regjering bestående av Høyre og Frp.

- Måtte Vår Herre bevare oss mot at det skal skje, sa hun


(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer