Navarsete avviser lederstrid i Sp

Liv Signe Navarsete foreslo selv Ola Borten Moe som ny nestleder.

SLÅR TILBAKE: Sp-leder Liv Signe Navarsete mener hun står støtt i partiet til tross for Økokrims etterforskning. Under landsmøte fredag slo hun også tilbake spekulasjonen om at hun skulle føle seg truet av Ola Borten Moes nestlederkandidatur og opplyste om at hun selv hadde foreslått ham som kandidat til valgkomiteen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Sp-leder Liv Signe Navarsete mener hun står støtt i partiet til tross for Økokrims etterforskning. Under landsmøte fredag slo hun også tilbake spekulasjonen om at hun skulle føle seg truet av Ola Borten Moes nestlederkandidatur og opplyste om at hun selv hadde foreslått ham som kandidat til valgkomiteen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sp-leder Liv Signe Navarsete slår overfor Dagbladet hardt tilbake mot alle spekulasjoner om at skal ha en svekket posisjon:

- Min posisjon i partiet oppfatter jeg som veldig god, sier Sp-leder Navarsete til Dagbladet og viser til at hun er foreslått av samtlige fylkeslag til å fortsette som partileder.

Etter at Økokrim startet etterforskningen av mulige brudd på regnskapsloven i forbindelse med den ulovlige pengestøtten partiet mottok i fjor, har flere spekulert i om Navarsete kan fortsette som leder.

I går ble det også klart at en av partiets største kronprinser, Ola Borten Moe, har i møte med valgkomiteen takket ja til å stille som nestleder.

Slår tilbake
Navarsete avviser at noen av delene gjør hennes posisjon svekket.

- Hvis det skulle være noen misnøye med meg som leder ville det vel kommet til uttrykk nå, sier hun.

I fjor braket det løs med den mye omtalte pengerotet hvor partiet ulovlig hadde tatt imot pengestøtt fra flere statlige kraftselskaper. Det nye året startet med at Sp-lederen selv måtte inn til avhør hos Økokrim i forrige uke.

- Jeg setter veldig stor pris på den støtten jeg har fått, sier Navarsete om responsen i partiet.

Avviser lederstrid I går skrev VG at kilder i Sp ikke utelukker at Økokrims etterforskning av partistøttesaken kan gjøre nestlederkandidat Ola Borten Moe til Sp-leder allerede under landsmøtet i mars.

Under partiets landsstyremøte ga Navarsete beskjed om hun selv har vært en av dem som har foreslått Borten Moe til ny nestleder.

- Valgkomiteen har vært opptatt av hvilke personer som kan bli ny nestleder, og en av dem jeg foreslo var Ola Borten Moe. Han er uten tvil en av de som har et stort potensial i partiet. Vi må få fram de flinke folkene i partiet. Da må de få tillit, sier Navarsete.

Hun er også opptatt av å understreke at de to jobber godt sammen. Særlig for to år siden, under landsmøtet i Ålesund, hadde de to et anspent forhold etter at Ola Borten Moe gikk løs på regjeringspartner SV i det som ble oppfattet som rene soloutspill.

- Vi har jobbet veldig bra sammen og har gjensidig tillit. Han har hatt en sentral rolle i å håndtere partistøttesaken på Stortinget og har gjort en veldig god jobb. At vi hadde en kontrovers for to år siden, kan ikke hefte ved oss for alltid, sier hun.

Avventer Økokrim
Til VG har også leder av Sps valgkomité, Ivar Odnes, uttalt at han ikke kan utelukke at resultatet av Økokrims pågående etterforskning av Sp kan få konsekvenser for komiteens arbeid med  finne en ny partiledelse.

På spørsmål om Navarsete kommer til å tre til siden som partiledere om det skulle bli en tiltale og sette inn en fungerende leder, sier hun følgende til Dagbladet:

- Jeg aner ingenting om hva Økokrim foretar seg. Vi har ikke tatt stilling til hva som skjer om det skulle bli snakk om noen tiltale.

NY NESTLEDER? Ola Borten Moe har sagt at han gjerne blir nestleder etter at Lars Peder Brekk går av under Senterpartiets landsmøte i mars. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
NY NESTLEDER? Ola Borten Moe har sagt at han gjerne blir nestleder etter at Lars Peder Brekk går av under Senterpartiets landsmøte i mars. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer