Navarsete beholdt armbånd til 26 000 kroner

Som samferdselsminister beholdt Liv Signe Navarsete en luksusarmbånd fra Aker Yards.

FIKK ARMBÅND:  Som tidligere samferdselsminister mottok Liv Signe Navarsete
et armbånd i hvitt gull fra da Røkke-eide Aker Yard. Armbåndet beholdt hun seinere. I dag har hun levert det tilbake. Foto: Morten Holm / SCANPIX
FIKK ARMBÅND: Som tidligere samferdselsminister mottok Liv Signe Navarsete et armbånd i hvitt gull fra da Røkke-eide Aker Yard. Armbåndet beholdt hun seinere. I dag har hun levert det tilbake. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre og Anne-Grete Strøm-Erichsen er ikke de eneste i regjeringen som må levere tilbake luksusgaver de har mottatt i forbindelse med oppdrag som statsråder.

Dagbladet har mottatt en rekke oversikter fra flere av statsrådenes departemener som viser at også Liv Signe Navarsete har beholdt en av de flott gavene hun har mottatt som regjeringsmedlem.

Samferdselsdepartementet kan opplyse om at «Navarsete mottok i 2006 et armbånd i hvitt gull fra Aker Yards da hun var gudmor for ferja M/S Bergensfjord og døpte båten».

På dette tidspunkt var selskapet var Kjell Inge Røkke hovedeier i Aker Asa, som igjen var hovedeier i nettopp Aker Yards.

Ifølge Navarsetes tidligere departementet ble luksusgaven taksert av gullsmedbutikken der den var kjøpt og satt til 26 500 kroner.

- Dette ble innrapportert til skattemyndighetene på selvangivelsen og skattet av, i tråd med regelverket, skriver departementet i en mail til Dagbladet.

Armbåndet i hvitt gull fra Aker Yards er etter regelendringene hos Kongen i statsråd i dag, levert tilbake til Aker Yards.

Navarsete forteller selv at hun angrer på at hun ikke returnerte gaven:

- Jeg var opptatt av å følge skattereglene da jeg fikk dette armbåndet i gudmorgave ved en skipsdåp mens jeg var Samferdselsminister i november 2006. Jeg har skattet av gaven. Gaven ble taksert og beskattet i samsvar med taksten. I ettertid ser jeg at jeg ikke burde tatt imot gaven og jeg angrer på at den ikke ble returnert, sier Navarsete i en mail til Dagbladet.
 
Navarsete registerte heller ikke armbåndsuret i Stortingets register:

- I ettertid ser jeg at gaven også burde blitt registrert i Stortingets frivillige register for verv og økonomiske interesser. Dette ble dessverre ikke gjort.  Jeg er glad for at vi nå har fått på plass nye regler på dette området slik at politikere og tjenestemenn får samme regelverk å forholde seg til, forklarer Navarsete.