Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Navarsete beklager utskjelling av SpU-leder

Skjelte ut Senterungdommens leder Sandra Borch foran 200 personer.

BEKLAGER:  Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete beklager at hun nylig skjelte ut Senterungdommens leder Sandra Borch i en sal med 200 personer til stede. Foto: Heiko Junge / Scanpix
BEKLAGER: Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete beklager at hun nylig skjelte ut Senterungdommens leder Sandra Borch i en sal med 200 personer til stede. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete beklager at hun nylig skjelte ut Senterungdommens leder Sandra Borch i en sal med 200 personer til stede.

I en artikkel i Aftenposten 18. september ga SpU-leder Sandra Borch uttrykk for at hun mente at nestleder Ola Borten Moe vil være en sterk kandidat til å overta når Navarsete en dag gir seg som partileder. Samme dag som artikkelen sto på trykk, deltok både Navarsete og Borch på et seminar.

Deltakere på seminaret opplyser til VG Nett at Navarsete holdt et innlegg fra scenen, der hun understreket hvor viktig det er at ungdom får utfolde seg demokratisk. Deretter gikk Navarsete resolutt ned til Borch som sto sammen med en gruppe nyinnmeldte ungdommer. De gledet seg til å hilse på partilederen. Men det var ingen hilsen Navarsete skulle overbringe.

«Tydelig forbannet» I et brev som sentralstyret i ungdomspartiet har sendt til toppledelsen, heter det at «partilederen var tydelig sint grunnet dette oppslaget og konfronterte Sandra i salen hvor det var 200 mennesker til stede».

Utskjellingen varte i flere minutter, ifølge VG, og Navarsete ble av vitner beskrevet som «tydelig forbannet».

- Hvis dere ikke samarbeider åpent med oss, så er det vanskelig å la dere få være med i politiske prosesser fremover, skal Navarsete ha sagt. Deretter skal hun fysisk ha blitt dratt ut av diskusjonen, mens ungdommene ble stående målløse igjen.

«Vi kan ikke ha en partileder som skjeller ut sine egne åpenlyst fremfor så mange, og i tillegg nyinnmeldte senterungdommer på 15 år», heter det i brevet fra ungdomspartiet.

Beklager Navarsete ønsker ikke å bli intervjuet om saken, men uttaler at hun skal møte Borch mandag i neste uke for å snakke ut.

«Jeg har snakket med Sandra i kveld. Jeg beklager at Sandra opplever at hun ble skjelt ut. Det var selvsagt ikke min hensikt. Ingen partimedlemmer skal oppleve å bli skjelt ut av partilederen, og spesielt ikke ungdommene våre», heter det i en skriftlig uttalelse fra Navarsete.

(NTB)

BREV TIL LEDELSEN:  Senterungdommen tar opp Navasetes behandling av ungdomspartiets leder Sandra Borch i et brev til ledelsen i partiet. 
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
BREV TIL LEDELSEN: Senterungdommen tar opp Navasetes behandling av ungdomspartiets leder Sandra Borch i et brev til ledelsen i partiet. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer