- Navarsete har min tillit

Statsminister Jens Stoltenberg mener Sp-boten ikke berører regjeringens arbeid.

FORSVARER: Jens Stoltenberg gjør det klart at Økokrims forelegg mot Senterpartiet, ikke får noen konsekvenser for Sp-leder Liv Signe Navarsetes posisjon som kommunalminister. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORSVARER: Jens Stoltenberg gjør det klart at Økokrims forelegg mot Senterpartiet, ikke får noen konsekvenser for Sp-leder Liv Signe Navarsetes posisjon som kommunalminister. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsministeren ble i formiddag orientert av Navarsete om at Økokrim har ilagt Senterpartiet en foretaksstraff i form av et forelegg på 200 000 kroner for brudd på bokføringsloven.

- Ledelsen i Senterpartiet understreker at de tar boten på største alvor og tar ansvar for de feil som er gjort. Partiledelsen påpeker at de hele tida har vært opptatt av å få fram alle fakta i saken, og at de har ryddet opp, sier Stoltenberg til Dagbladet via sin statssekretær, Mina Gerhardsen.

Senterpartiets ledelse er innstilt på å vedta forelegget, men Stoltenberg gjør det klart at Navarsete fortsatt sitter trygt i statsrådsstolen, som kommunal- og regionalminister.

- Dette er en sak som gjelder Senterpartiet som parti, og ikke berører regjerings arbeid. Kommunalministeren har min tillit, sier Stoltenberg.