INFORMERTE IKKE STOLTENBERG: Senterparti-leder Liv Signe Navarsete sier at hun ikke informerte statsminister Jens Stoltenberg om pengegaven på 500 000 fra Eidsiva Energi da regjeringen godkjente utnevnelsen av Eidsiva Energis sjef Ola Mørkved Rinnan til ny styreleder i Avinor. Foto: Morten Holm / Scanpix
INFORMERTE IKKE STOLTENBERG: Senterparti-leder Liv Signe Navarsete sier at hun ikke informerte statsminister Jens Stoltenberg om pengegaven på 500 000 fra Eidsiva Energi da regjeringen godkjente utnevnelsen av Eidsiva Energis sjef Ola Mørkved Rinnan til ny styreleder i Avinor. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Navarsete informerte ikke Stoltenberg om pengene

Energisjef som ga Senterpartiet 500 000 kroner fikk toppjobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Senterparti-leder Liv Signe Navarsete sier at hun ikke informerte statsminister Jens Stoltenberg om pengegaven på 500 000 fra Eidsiva Energi da regjeringen godkjente utnevnelsen av Eidsiva Energis sjef Ola Mørkved Rinnan til ny styreleder i Avinor.

- Jeg gjorde ikke Jens Stoltenberg eller Kristin Halvorsen oppmerksom på at Sp hadde mottatt partistøtte fra Eidsiva, sier Navarsete til VG.

Utnevnelsen av Rinnan som ny styreleder i Avinor ble diskutert i regjeringens underutvalg i sommer. Utvalget består i hovedsak av Stoltenberg, Halvorsen og Navarsete.

Rinnan får trolig et honorar på minst 330 000 kroner i året for jobben. Dette var størrelsen på styrelederhonoraret i Avinor i fjor.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) har ansvar for utnevnelsene av styreledere i Avinor. Kleppa sier at hun drøftet utnevnelsen av Rinnan med Navarsete.

- Ja, for det er slik at en rekke styreverv blir løftet opp til underutvalget. Jeg drøftet flere navn med Liv Signe Navarsete, uten at jeg fikk noe inntrykk av at hun hadde noen forbindelse med Rinnan, sier Kleppa.

Navarsete vil be Justisdepartementets lovavdeling om å vurdere om hun var habil da Rinnan ble utnevnt.

Stoltenberg sier det er viktig å avklare alle sider ved pengestøtten til Sp.

(NTB)