Navarsete kunne oppgitt klokkegaven i februar

Jens Stoltenberg ba regjeringsmedlemmene om å registrere alle sine økonomiske interesser og gaver.

UNNLOT Å MELDE I FRA: Selv om statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i et brev i februar i år ba regjeringsmedlemmene om å registrere alle sine økonomiske interesser og gaver, oppga ikke Sp-leder Liv Signe Navarsete sin gave fra Aker Yards.   Foto: Scanpix
UNNLOT Å MELDE I FRA: Selv om statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i et brev i februar i år ba regjeringsmedlemmene om å registrere alle sine økonomiske interesser og gaver, oppga ikke Sp-leder Liv Signe Navarsete sin gave fra Aker Yards. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Selv om statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i et brev i februar i år ba regjeringsmedlemmene om å registrere alle sine økonomiske interesser og gaver, oppga ikke Sp-leder Liv Signe Navarsete sin gave fra Aker Yards.

I brevet ber Stoltenberg eksplisitt statsrådene om å føre opp gaver og reiser til utlandet i Stortingets register, selv om de lå noe tilbake i tid. Også fordeler de hadde mottatt i den første regjeringsperioden mellom 2005 og 2006, skulle registreres, ifølge VG.

På dette tidspunktet hadde Navarsete hatt det omstridte gullarmbåndet til en verdi på over 26.000 kroner i over fire år. Likevel opplyste hun ikke om det.

I mars fikk Stortingets administrasjon kun et brev fra Navarsete om at en næringseiendom som hun tidligere hadde oppgitt til registeret, nå var overtatt av datteren.

I en e-post til VG skriver Navarsete at «Gaven burde blitt registrert i Stortingets frivillige register for verv og økonomiske interesser. Dette ble dessverre ikke gjort.»
(NTB)