Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Navarsete måtte gå etter ordføreropprør

Dramatisk telefonmøte sterkt medvirkende.

ORDFØREROPPRØR: Et dramatisk telefonmøte noen dager før jul ble sterkt medvirkende til Liv Signe Navarsetes avgang som leder i Senterpartiet, ifølge Dagens Næringsliv.. Foto:  Christian Roth Christensen / Dagbladet
ORDFØREROPPRØR: Et dramatisk telefonmøte noen dager før jul ble sterkt medvirkende til Liv Signe Navarsetes avgang som leder i Senterpartiet, ifølge Dagens Næringsliv.. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et dramatisk telefonmøte noen dager før jul ble sterkt medvirkende til Liv Signe Navarsetes avgang som leder i Senterpartiet, ifølge Dagens Næringsliv.

Lørdag før julaften innkalte en opprørt Navarsete til et ekstraordinært sentralstyremøte i Senterpartiet og ba om en lojalitetsavklaring. Dagen før var hun blitt bedt om å trekke seg eller varsle at hun ville gå av på landsmøtet i 2015.

Dette sentralstyremøtet skapte ifølge Dagens Næringsliv ytterligere dårligere stemning i partiledelsen og mellom fløyene i partiet.

Torsdag før jul sa Navarsete på Politisk Kvarter på NRK at hun ønsket å røyke ut den eller de som hadde lekket den interne granskingsrapporten partiet hadde gjennomført. Dette skapte sterke reaksjoner i partiet og tidfester når Navarsete var ferdig som partileder, sier en kilde til Dagens Næringsliv.

At uttalelsen ble beklaget allerede dagen etter hjalp ikke. Skaden var allerede skjedd.

Den samme torsdagen sendte Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes, Borten Moes personlige tidligere rådgiver fra tiden i Olje- og energidepartementet, en tekstmelding til Navarsete der hun ble bedt om gå av eller varsle sin avgang. Vigdenes ønsker ikke å kommentere disse opplysningene overfor DN.

Dagen etter, fire dager før jul, holdt 12 av de 14 Sp-ordførerne i Nord-Trøndelag en telefonkonferanse der de diskuterte situasjonen i partiet. De ble enige om å henvende seg til Navarsete og be henne bruke julen til å vurdere om hun burde trekke seg.

(NTB)