I VINDEN:  Her er Liv Signe Navarsete hos Fredrik Skavlan. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I VINDEN: Her er Liv Signe Navarsete hos Fredrik Skavlan. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Navarsete mener Frp står bak bråket om E16

SP-lederen nekter å gi seg. - Frp blåser opp denne saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sp-leder Liv Signe Navarsete mener bråket rundt den omstridte E16-utbyggingen i Lærdal er bevisst skapt av Fremskrittspartiet.

 - Frp blåser opp denne saken fordi de ikke er interessert i å bruke penger på E16 gjennom Lærdal. Det er motivasjonen deres, sier Navarsete til Klassekampen.

Hun mener hun ikke gjorde noe galt da hun kontaktet statsrådskollega Bård Vegar Solhjell (SV) like etter valget for å få ham til å trosse Statens vegvesens råd om ikke å legge E16 gjennom Lærdal i tunnel.

- Jeg videreformidlet bare hva et enstemmig kommunestyre i Lærdal hardt gått inn for. Hvis den type virksomhet ble avlyst, slik Frp og Høyre argumenterer for, kunne vi like gjerne avlyst politikk i Norge, sier hun.

- Interessant Beslutningen om å legge den nye europaveien i tunnel innebærer en ekstrakostnad på 400 millioner kroner. Veivesenet anbefalte på sin side en trasé som lå bare 300 meter fra Navarsetes hus. Både Frp og Høyre har kalt Navarsetes innblanding uakseptabel og har varslet at de vil ta saken opp i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Navarsete mener Frp forsøker å utnytte saken for å snike seg unna millionregningen for tunnelen.

Påstanden om at Frp spiller et spill for å gjøre om trasévedtaket, blir kontant avvist av Frps parlamentariske leder Tom Harald Nesvik.

- Dette var en interessant måte å se saken på. Det handler ikke om veien, men er et spørsmål om saksbehandlingen, sier Nesvik til avisen.

Vil ikke gi seg Selv om kritikken mot Liv Signe Navarsete har økt i styrke den siste tiden, nekter hun å trekke seg.

Navarsete måtte se at partiet gjorde sitt dårligste stortingsvalg noensinne i fjor høst, og flere i partiet diskuterer åpent et lederskifte. Likevel er ikke den hardt pressede Sp-lederen fristet til å trekke seg.

- Nei. Det er klart det er slitsomt med så mange negative saker, men jeg er en fighter. Sp kjemper mot mange sterke interesser i samfunnet, og det vil alltid være stort press mot oss. Jeg er ikke den første Sp-lederen som står i en storm, sier Navarsete til Klassekampen.

(NTB)