Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sexmelding-saken:

Navarsete om Vedums ultimatum: - Bra at noe blir gjort

Til tross for trusselen om politianmeldelse, har ingen innrømmet hvem som sendte sexmelding til Liv Signe Navarsete (Sp).

FIKK MELDING: Ingen har innrømmet å være den eller de som sendte Liv Signe Navarsete sexmeldinga i 2016. Navarsete sier til Dagbladet at det er viktig at det nå ikke blir noen kollektiv ansvarsfraskrivelse i saken. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
FIKK MELDING: Ingen har innrømmet å være den eller de som sendte Liv Signe Navarsete sexmeldinga i 2016. Navarsete sier til Dagbladet at det er viktig at det nå ikke blir noen kollektiv ansvarsfraskrivelse i saken. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag varslet Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum nye tiltak i den såkalte sexmelding-saken som har rystet partiet.

Dersom den, eller de, skyldige ikke melder seg innen førstkommende onsdag, går saken videre til politiet.

Foreløpig ser det ikke ut som at Vedums ultimatum har hatt noen effekt. Ingen av de ti som var på hytteturen, der meldinga «Vi har lyst på fitta di» ble sendt til Liv Signe Navarsete, har så langt innrømmet å være avsenderen.

Det bekrefter Navarsete selv overfor Dagbladet klokka 20.00 søndag kveld.

- Bra at noe blir gjort

- Nei, ingen av dem har innrømmet noe, sier Navarsete.

- Hva tenker du om at saken nå kan ende opp med å bli politianmeldt?

- Det er viktig at det ikke blir en kollektiv ansvarsfraskrivelse, svarer hun.

Saken skal, ifølge NTB, diskuteres under partiets sentralstyremøte mandag, noe Navarsete også henviser til:

- Det er Sentralstyret og ledelsen i partiet som har ansvaret for hvordan dette skal håndteres, og ikke meg, sier hun, men tilføyer:

- Det er bra noe blir gjort, i alle fall.

- Belastende

At det er viktig for henne at det skjer noe i saken, har også Vedum tidligere satt ord på:

- Det er viktig at vi nå får en avklaring, både for Navarsete og for dem som ikke har gjort det, sa Vedum lørdag, og viste til at alle som var med på hytteturen, nå er blitt hengt ut i full offentlighet, ettersom den eller de som sendte meldingen, ikke har tatt ansvar.

- Navarsete har ikke fått noe bedre svar. Det har selvfølgelig vært veldig belastende for henne å stå i dette gang etter gang, sa Vedum.

Støtter håndteringa

Åtte av de ti som var med på turen til Storlien i Åre, har tillitsverv i Senterpartiet, og flere av deltakerne støtter Sp-ledelsens trussel om anmeldelse.

To av dem er nåværende ordfører i Steinkjer Bjørn Arild Gram og Sp-rådgiver Jostein Grande.

- Det synes jeg høres ut som en god løsning. Vi må komme til bunns i dette nå, og vedkommende som har gjort dette det må tenke seg om og stå fram, sa Grande til Dagbladet lørdag kveld.

Også nestleder Ola Borten Moe, som selv var med på hytteturen, støtter partilederens håndtering av saken.

- At vi har kommet hit, er et stort nederlag for oss alle sammen, men kanskje er det det som må til for å komme til bunns i saken, og finne ut hva som har skjedd. Og i alle tilfeller få satt punktum, sånn at vi får kommet oss videre og partiet kan begynne fokusere fullt på politikken igjen, sier han til NRK.

Blir trodd

Senterpartiet har den siste tida jobbet med å komme til bunns i hvem som sendte den grove meldingen til Liv Signe Navarsete (Sp) en lørdagsnatt for to år siden.

«Vi har lyst på fitta di», het det i meldingen som var sendt fra Messenger-kontoen til tidligere statssekretær for Senterpartiet, Morten Søberg.

Han har selv nektet for å ha sendt meldingen, og har blitt trodd på sin forklaring av Navarsete og partiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media