Navarsete overprøvde anbefaling fra fylkeskommunen

Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) satte fylkeskommunenes anbefalinger til side og ga 500.000 kroner i Bolyst-midler til hjemkommunen Lærdal i Sogn og Fjordane.

EKTEMANN VAR VARAORDFØRER: Men kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) erklærte seg ikke inhabil da hun ga en halv million kroner i Bolyst-midler til hjemkommunen sin, skriver VG. Her i en TV-debatt i 2011. Foto: Oistein Norum Monsen/DAGBLADET.
EKTEMANN VAR VARAORDFØRER: Men kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) erklærte seg ikke inhabil da hun ga en halv million kroner i Bolyst-midler til hjemkommunen sin, skriver VG. Her i en TV-debatt i 2011. Foto: Oistein Norum Monsen/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da pengene ble gitt i 2009, var Navarsetes ektemann, Lars Petter Nesse, varaordfører i kommunen, uten at hun erklærte seg inhabil, skriver VG.

Prosjektet som Lærdal søkte støtte til, var heller ikke blant de ti som fylkeskommunen hadde prioritert. De fire andre prosjektene som fikk støtte i Sogn og Fjordane, var alle blant de prioriterte.

Per-Kristian Foss (H) i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité mener det ville vært fornuftig av Navarsete å erklære seg inhabil.

- Da unnlater man å gi inntrykk av at dette er penger som gis til «en selv», sier Foss.

Liv Signe Navarsete har ikke ønsket å kommentere saken overfor avisa. Heller ikke ektemannen har vært tilgjengelig for kommentar.

Kommunikasjonssjef Liv Merete Wiker i Kommunal- og regionaldepartementet sier at Navarsetes ektemann ikke har hatt fordeler av tildelingen og at han ikke var direkte involvert i prosjektet. (NTB)